2-3 tl köömneid
300 g riivitud toorest peeti
400 g hapukapsast
1.5 l veise- või vasikapuljongit
5 tera musta pipart
2 tl suhkrut
vajadusel soola
vajadusel sidrunimahla
400 g viinereid
peotäis hakitud tilli
Pane pott tulele, lisa potti köömned ning kuumuta neid minut aega, kuni köömned on aromaatsed.
Siis lisa riivitud peet, sega läbi. Lisa hapukapsad ja puljong. Lisa loorberileht ja pipraterad, maitsesta soola-suhkruga ning kuumuta keemiseni. Hauta keskmisel tulel umbes 30 minutit, kuni peet ja kapsas on pehmed.
Lisa tükeldatud viinerid/vorst, kuumuta supp läbi.
Maitse suppi - borš peab olema kergelt magushapu - vajadusel lisa veel suhkrut või sidrunimahla või soola.
Enne serveerimist puista supile hakitud tilli.
Super lihtne ja maitsev boršiversioon! Mul läks suhkrut oluliselt rohkem ja olenemata hapust kapsas ka sidrunimahla.
Seda oli tõesti imelihtne valmistada. Kuna peet sai ootamatult otsa, oli supp tegelikult esimesel päeval pigem roosakas hapukapsasupp ning teisel päeval, kui peeti juurde ostsin, sai temast vist pigem borš.
Väga maitsev supp. Ma tegelikult köömneid ei söö, aga selle supi jaoks ostsin ja täiesti õige otsus. Juba valmimise ajal oli köögist tulev lõhn võrratu.
Ma pean tegema väikese paranduse. Järgmisel päeval seda suppi sööma asudes tundus mulle, et köömne maitse oli tugevamaks muutunud. Järgmine kord paneks köömneid vähem.
vinkudega bors meeldib mu lastele rohkem kui lihaga. peakski ükspäev veel tegema enne kui hapukapsas mul otsa saab!
Mina panen viineri asemel suitsumaitselist sardelli ja enne supi serveerimist ühe taldriku kohta ühe kõvaks keedetud, tükeldatud kanamuna, peale hapukoor..... väga maitsev.
Hapukapsaborš viineritega (lihtsam variant)
Lihtne hapukapsaborš viinerite või keeduvorstiga, millele annab eriti mõnusa maitsenüansi köömnete röstimine. Meeldib eriti noorematele.
NB! Kui Sa ei kavatse kogu suppi kohe ära süüa, siis võid köömneid veidi vähem panna, sest seistes köömnete maitse tugevneb ja võib mõne sööja jaoks liiga tugevaks muutuda!