Kohvi-küpsisetort

Kohvi-hapukoorekreemiga ja valge šokolaadi glasuuriga küpsisetort. Valmista küpsisetort vähemalt paar tundi enne serveerimist, siis jõuavad maitsed seguneda ja küpsised pehmeneda.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 pakki vanillimaitselisi küpsiseid

sidrunit

Kohvi-hapukoorekreem:

500 g 20% hapukoort

2 sl fariinsuhkrut

2 sl lahustuvat kohvi

Glasuur:

100 g valget šokolaadi (nt Fazer Block)

50 g võid

2 sl 35% rõõska koort

1 tl lahustuvat kohvi

Valmistamine

Laota küpsised (nt 3x4 või 2x6) vaagnale, pintselda veega lahjendatud sidrunimahlaga.
Sega hapukoor, kohvipulber ning fariinsuhkur ühtlaseks, määri pool kreemist küpsistele.
Laota peale teine kiht küpsiseid, pintselda taas sidrunimahlaga ning kata ülejäänud hapukoorekreemiga.
Laota peale kiht küpsiseid.
Glasuuri jaoks murra valge šokolaad tükkideks, pane väikesesse potti koos või, rõõsa koore ning kohvipulbriga. Kuumuta madalal tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja glasuur ühtlane.
Lase glasuuril veidi taheneda, siis määri küpsisetordile.
Kaunista nt šokolaadist kohviubadega.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 24.04.2010 09:58

Väga maitsev küpsisetort!

Heleen
postitatud 11.05.2010 08:59

Kaunistasin koogi väikeste šokolaadisüdametega. Mul oli muidugi poole suurem tort kui siin retseptis ette nähtud. Ei kasutanud ka sidrunit.. küpsiseid niisutasin hoopis arooniamahlaga. Ning glasuuri valmistamisel kasutasin rõõsa koore asemel piima. Mõned asjad lihtsalt ununesid poodi. Ahsoo, ja vaniljemaitselised küpsised asendusid Selga kondenspiimaküpsistega. Tulemus oli igati kiiduväärne. Mina sain oma kohvi laksu kätte :D Hästi, hästi, hästi hea!! Ma olen vaimustatud

martha
postitatud 14.03.2012 16:29

ärge pange nii palju võid glasuuri - hävitab šokolaadi maitse ära.

P.
postitatud 31.08.2012 15:03

Mina teeksin glasuuri veidi rohkem ja hapukoorekreemi veidi vähem. Maitsnud veel ei ole, aga tundus olevat väga maitsev.