3 pakki vanillimaitselisi küpsiseid
Kohvi-hapukoorekreem:500 g 20% hapukoort
2 sl fariinsuhkrut
2 sl lahustuvat kohvi
Glasuur:100 g valget šokolaadi (nt Fazer Block)
50 g võid
2 sl 35% rõõska koort
1 tl lahustuvat kohvi
Laota küpsised (nt 3x4 või 2x6) vaagnale, pintselda veega lahjendatud sidrunimahlaga.
Sega hapukoor, kohvipulber ning fariinsuhkur ühtlaseks, määri pool kreemist küpsistele.
Laota peale teine kiht küpsiseid, pintselda taas sidrunimahlaga ning kata ülejäänud hapukoorekreemiga.
Laota peale kiht küpsiseid.
Glasuuri jaoks murra valge šokolaad tükkideks, pane väikesesse potti koos või, rõõsa koore ning kohvipulbriga. Kuumuta madalal tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja glasuur ühtlane.
Lase glasuuril veidi taheneda, siis määri küpsisetordile.
Kaunista nt šokolaadist kohviubadega.
Väga maitsev küpsisetort!
Kaunistasin koogi väikeste šokolaadisüdametega. Mul oli muidugi poole suurem tort kui siin retseptis ette nähtud. Ei kasutanud ka sidrunit.. küpsiseid niisutasin hoopis arooniamahlaga. Ning glasuuri valmistamisel kasutasin rõõsa koore asemel piima. Mõned asjad lihtsalt ununesid poodi. Ahsoo, ja vaniljemaitselised küpsised asendusid Selga kondenspiimaküpsistega. Tulemus oli igati kiiduväärne. Mina sain oma kohvi laksu kätte :D Hästi, hästi, hästi hea!! Ma olen vaimustatud
ärge pange nii palju võid glasuuri - hävitab šokolaadi maitse ära.
Mina teeksin glasuuri veidi rohkem ja hapukoorekreemi veidi vähem. Maitsnud veel ei ole, aga tundus olevat väga maitsev.
Kohvi-küpsisetort
Kohvi-hapukoorekreemiga ja valge šokolaadi glasuuriga küpsisetort. Valmista küpsisetort vähemalt paar tundi enne serveerimist, siis jõuavad maitsed seguneda ja küpsised pehmeneda.