Õuna chutney

Vürtsikas õunahoidis sobib hästi nii liharoogade kui ka juustu lisandiks

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õuna

3 suurt punast sibulat

2 küüslauguküünt

1 punane tšillikaun

1 dl õunaäädikat

2 dl suhkrut

1 tl soola

4 tl toorest riivitud ingverijuurt

2 tl karripulbrit

2 dl vett

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

Valmistamine

Pese õunad, eemalda südamikud ning lõika õunad tükkideks. Koori ja tükelda sibul, küüslauguküüned. Haki tšillikaun.

Pane õunad, sibul, küüslauk ja tšilli potti. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel tund aega, aeg-ajalt segades.

Jaota hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Hoia jahedas.

Retsept on soome ajakirjast Viherpiha (9/2009). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.09.2010 18:59

Karrit paneks teinekord natuke vähem,muidu oli päris hea.Eks hiljem,kui on seisnud ja jahtunud,saab maitsest paremini sotti:)