Tiramisù vaarikatega

Väikeste mugandustega klassikaline Itaalia dessert. NB! Kreem sisaldab tooreid munakollaseid!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

10 Savoiardi e keelekese küpsist

1 dl Itaalia dessertveini

1 rosmariinioksa lehed

3 sl mett

2 munakollast

500 g toasooja mascarpone toorjuustu

2 l vaarikaid

Valmistamine

Aseta küpsised suure serveerimiskausi põhjale, niisuta neid dessertveiniga (jäta 2 sl veini täidise jaoks).

Tambi rosmariinilehed uhmris peeneks. Sega peenestatud rosmariinilehed, mesi ja munakollased omavahel, siis klopi segu mascarpone hulka. Sega juurde vaarikad (kui soovid roosat kreemi, siis võid vaarikad esmalt püreestada).

Kalla täidis küpsistele ja lase magustoidul vähemalt paar tundi külmkapis taheneda.

Kaunista vaarikate ja nt rukkilille õielehtedega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome veebilehelt Ruokala.tv (Vadelmatiramisu). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR