Kreekapärased ahjuräimed

Ahjus küpsetatud räimefileed kreeka moodi koos rohke küüslaugu, värske mündi ja oliividega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g fileeritud räimi või rääbiseid või sardiine

oliiviõli

0.5 tl soola

0.5 tl musta pipart

4 sl sidrunimahla

Peale:

5 küüslauguküünt

2 sl hakitud värsket münti

0.5 dl oliive

200 g kirsstomateid

0.5 sidruni riivitud koor

Valmistamine

Laota räimefileed lauale, nahk allpool. Maitsesta kalad soola-pipraga, siis "voldi" uuesti kokku ning laota oliiviõliga pintseldatud madalasse ahjuvormi.

Riivi sidrunikoor (pane kaunistamiseks kõrvale), pigista välja mahl. Pintselda räimefileed sidrunimahlaga.

Peenesta üks küüslauguküüs, koori neli tervet küünt. Haki mündilehed. Laota kõik kalale. Puista kalafileedele ka oliivid ning poolitatud kirsstomatid.

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni räimefileed on küpsed.

Puista valmis roale veidi riivitud sidrunikoort. Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Retsept on mugandatud Soome veebilehelt Pirkka.fi (Kreikkalaiset uunisilakat), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 25.10.2009 07:40

Tõeliselt maitsev :)