Viigimarjamoos

Värsketest viigimarjadest keedetud moos sobib hästi erinevate juustude kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid viigimarju

0.5 dl punast veini või viinamarjamahla

250 g moosisuhkrut (u 4 dl)

Valmistamine

Lõika viigimarjad sektoriteks. Pane viigimarjad potti, lisa vein või viinamarjamahl ning kuumuta keemiseni. Lisa moosisuhkur ning keeda 10 minutit.

Püreesta moos, lase umbes 15 minutit jahtuda. Pane moos steriliseeritud purkidesse, kaaneta ning säilita külmkapis.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi (21/2008 Viikunahillo). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR