Pohla-toorjuustukook

Olen siin retseptis ühendanud mõnusalt rabeda liivatainapõhja ning oma lemmik-toorjuustukoogi täidise. Pohlad lisavad mõnusat värvi ja maitset.

Valmista kook võimaluse korral serveerimisele eelneval päeval - siis jõuab see kenasti taheneda.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). .

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (1 dl)

1 suur muna

175 g nisujahu (u 3 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

soola

Täidis:

600 g maitsestamata toorjuustu

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

3 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti

0.5 apelsini riivitud koor

Peale:

100 g pohli (suur kruusitäis)

Valmistamine

Valmista tainas: vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru tainas võitatud 26 cm vormi põhja ja äärtele (umbes 3 cm kõrguselt). Pane tainaga vooderdatud vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis koogipõhjale, puista peale puhastatud pohlad.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. 

Võta kook ahjust välja ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda. (Soovitatavalt järgmise päevani).

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2010. a. septembrinumbri jaoks. 

LISA KOMMENTAAR

kuts
postitatud 19.10.2009 12:05

eriti hea jääb Farmi toorjuustuga. ma paneks natuke jõhvikaid ka sisse. ja mustikatega võiks ka täitsa poovida. eriti meeldis mulle see, et kook oli liivataigna põhjaga.

Vanillipipar
postitatud 14.03.2012 21:41

Algul võõrana näiv kombinatsioon toorjuustust, pohladest ja liivatainast osutus üle ootuste maitsvaks, järgmisel pohlauputusel teen kooki kindlasti veel. Mina asendasin poole nisujahust täisteranisujahuga ja toorjuustu vahustasin enne teiste ainete lisamist üksinda kohevaks.

Kerly
postitatud 25.04.2014 13:07

Väga maitsev amps ja superlihtne teha. Asendasin pohlad vaarikatega, mõnusa meki andis juurde ka see apelsinikoor.

Terje
postitatud 19.09.2015 09:59

Armastan kypsetada ja teie retseptide hulgast leian sageli pönevat ja maitsvat. Samas paen jälgima et mu kehakaal ei kasvaks. Palve. Kas on vöimalik lisada retseptidele kaloraaz?

Pille
posted on 19.09.2015 16:05

Terje, mul ei ole ressurssi ega oskust kaloraaži lisada, aga kindlasti proovin leida mõne usaldusväärse partneri, kelle juures saaks kaloraaži arvutada..

Tiina Jokst
postitatud 19.09.2015 16:04

Meie pere lemmikkook

Pille
posted on 19.09.2015 16:06

Nii tore, Tiina!! Iirimaal Sa kahjuks seda sõpradele-kolleegidele vist küpsetada ei saa ;)

Tuuli Vunk
postitatud 19.09.2015 16:04

Tegin seda suuremale seltskonnale. Viis minutit lusikaklõbinat ja nohinat, seejärel oli kook kadunud, kostsid ainult veel rahulolevad ohked. Peab minema pohli hankima.

Sirje Jatsa
postitatud 22.10.2016 19:37

Minu lemmik!

Tiiu Savelli
postitatud 23.10.2016 19:13

Kas külmutatud pohlad kõlbavad ka?

Silvi Sutt
posted on 24.10.2016 22:04

Kindlasti sobivad!

Ago.
postitatud 30.10.2016 14:39

Väga mõnusalt maitsev kook tõesti :)

jelena_ee
postitatud 09.01.2017 12:55

Parim juustukook ever... Sai Jõuludeks tehtud. Ja kuna toitu oli palju ja kogu kooki ei jõudnud kohe ära süüa, ülejääk läks külmkappi ja see kook muutus iga päevaga järjest paremaks.

Margot Uig
postitatud 22.10.2017 21:34

Olen korduvalt teinud, parim juustukook!

Hexy
postitatud 02.01.2019 16:12

Ülimalt hea kook!

Siiri Salumägi
postitatud 29.12.2019 19:52

Sama hea on astelpajuga, sisse segasin ka!