Pirnimoos sidruni ja vanilliga

Ühtlase tekstuuriga pirnimoos, millele annavad maitset sidrun ja vanill.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pirni

1 vanillikaun

1 sidrun

1 dl vett

300-400 g moosisuhkrut

Valmistamine

Koori pirnid, eemalda südamikud. Lõika viljaliha tükkideks ja pane potti. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ning kaabi vanilliseemned terava noaga välja, lisa koos kaunaga potti.

Pese sidrun hoolega, riivi koor ja pigista potti ka poole sidruni mahl.

Lisa potti vesi ning keeda moosi tasasel tulel umbes tund aega, kuni pirnid on katki keenud.

Püreesta köögikombainis, pane pirnipüree uuesti potti. Lisa moosisuhkur ning keeda veel 10 minutit.

Pane valmis pirnimoos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta. Säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Sitruunalla terästetty päärynähillo). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 25.09.2010 21:47

Väga väga maitsev moos! Mina püreestasin üsna kergelt sauseguriga, et natuke ikka tükke sisse jääks. Ja kuigi retseptis pole seda öeldud, siis võtsin enne püreestamist ikka vanillikaunad välja.

Pille
postitatud 22.09.2017 17:54

Seakassi tehtud pilt:

Pille
postitatud 22.09.2017 17:54

Seakassi tehtud pilt:

Riina
postitatud 26.08.2013 23:17

Tõesti, imeliselt hea moos! Praegu podiseb tulel ja käime muudkui kaasaga maitsmas kui hea võib ikka üks moos olla :) Saime Tartust Via Naturales (Kalevi tänaval) ka ülivärskeid vanillikaunu, üknes aroom, mis moosist tuleb on parem kui ükskõik milline parfüüm!

Riina
postitatud 23.09.2013 09:43

Kuna sidrunit polnud käepärast, asendasin selle ebaküdooniaga, väga maitsev moos sai.

Anonüümne algaja
postitatud 17.09.2015 16:22

Täna esimest korda tegin. Kuna sidrunit polnud käepärast asendasin sidruni õuntega... Väga maitsev ja huvitav tuli :) Minu jaoks veidi magus, aga teistele maitses väga :D Hea retsept :)

Kaare
postitatud 22.09.2017 17:46

Pirnimoos on väga mõnus! Tegin koduaia magusate pirnidega, panin 400 g suhkrut, sai natuke magus.

Auli
postitatud 12.09.2024 10:06

Kas tavalise suhkruga jääks liialt vedel?