1 kg pirni
1 sidrun
1 dl vett
300-400 g moosisuhkrut
Koori pirnid, eemalda südamikud. Lõika viljaliha tükkideks ja pane potti. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ning kaabi vanilliseemned terava noaga välja, lisa koos kaunaga potti.
Pese sidrun hoolega, riivi koor ja pigista potti ka poole sidruni mahl.
Lisa potti vesi ning keeda moosi tasasel tulel umbes tund aega, kuni pirnid on katki keenud.
Püreesta köögikombainis, pane pirnipüree uuesti potti. Lisa moosisuhkur ning keeda veel 10 minutit.
Pane valmis pirnimoos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta. Säilita jahedas.
Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Sitruunalla terästetty päärynähillo). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Väga väga maitsev moos! Mina püreestasin üsna kergelt sauseguriga, et natuke ikka tükke sisse jääks. Ja kuigi retseptis pole seda öeldud, siis võtsin enne püreestamist ikka vanillikaunad välja.
Tõesti, imeliselt hea moos! Praegu podiseb tulel ja käime muudkui kaasaga maitsmas kui hea võib ikka üks moos olla :) Saime Tartust Via Naturales (Kalevi tänaval) ka ülivärskeid vanillikaunu, üknes aroom, mis moosist tuleb on parem kui ükskõik milline parfüüm!
Kuna sidrunit polnud käepärast, asendasin selle ebaküdooniaga, väga maitsev moos sai.
Täna esimest korda tegin. Kuna sidrunit polnud käepärast asendasin sidruni õuntega... Väga maitsev ja huvitav tuli :) Minu jaoks veidi magus, aga teistele maitses väga :D Hea retsept :)
Pirnimoos on väga mõnus! Tegin koduaia magusate pirnidega, panin 400 g suhkrut, sai natuke magus.
Kas tavalise suhkruga jääks liialt vedel?
Pirnimoos sidruni ja vanilliga
Ühtlase tekstuuriga pirnimoos, millele annavad maitset sidrun ja vanill.