2-3 kg õuna
2 dl vett
1 kg suhkrut
0.5 pakki MEIRA piparkoogimaitseainet
Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Meie koduaia õunu ei koori, sest õunakoored moosi sees mind ei häiri ja koorimine on tüütu tegevus. Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida). Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.
Lisa suhkur ja piparkoogimaitseaine ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.
Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Väga hea. Super. Soovitan.Ainult paki piparkoogimaitseaine asemel lisaksin pool pakki või vähehaaval lisades ja proovides. Muidu liiga vürtsikas saab, ei saa purgist lusikaga süüa :)
Ääretult hea moos. Soovitan kõigil proovida. Mina panin osa moos pisikestesse purkidesse - siis on jõulude ajal hea sõpradele-tuttavatele kingipakikestesse ka seda huvitavat moosi panna :)
Sai just suure poti moosi valmis, oi kui nämma tuli. Kuna valmis maitseaine segu polnud panin potipeale 2tl kaneeli, riivisin mõnusa tüki ingverit, 1 tl riivitud muskaatpähklit, 1 tl jahvatatud nelki.
Huvitava maitsega, kuid ma vist eelistaksin tavalisemat õunamoosi
Mõnus vürtsine moos!
Imehea moos tuli, soovitan talvehommikuteks pannkoogi peale!
Tõepoolest imemaitsev, selle talve kindel lemmik.
Soovitan ka maitseainet panna ettevaatlikult, et ei saaks liiga palju. Võib jääda mõrkjas ja ebameeldivalt kare. <p>Mulle meeldiks seda moosi mõnes magusoidus kasutada või tordi, koogi vahele panna.</p>
See mulle meeldiks!
Jõuluhõnguline õunamoos
Kui lisada tavalisele õunamoosile ohtralt piparkoogimaitseainet, siis on tulemuseks paratamatult piparkoogilõhnaline köök ja väga jõuluhõnguline moos :)