Fariinsuhkruga maitsestatud veidi karamellimaitseline apelsinimoos. Kuna moosi sisse lähevad ka apelsinikoored, siis proovi kasutada pritsimata apelsine. NB! Vali õhema koorega apelsinid selle moosi tegemiseks!
Pese apelsinid, lõika koos koorega väiksemateks tükkideks. Vala vesi peale ja lase üle öö liguneda.
Keeda segu 10 minutit, kuni apelsinikoored pehmenevad. Tõsta pott tulelt ning lase segul ilma kaaneta potis üle öö seista.
Soovi korral püreesta saumikseriga - siis saad ühtlasema püree.
Mõõda apelsinisegu kogus (detsiliitrites). Võta 1 dl fariinsuhkrut 1 dl apelsinisegu kohta. Keeda segu pidevalt segades umbes 20 minutit, kuni moos pakseneb. Võta pott tulelt ja lase marmelaadil jahtuda. Sega aeg-ajalt.
Kalla marmelaad steriliseeritud klaaspurkidesse. Kreooli apelsinimarmelaad säilib külmkapis umbes 6 kuud.
Kreooli apelsinimarmelaad
Fariinsuhkruga maitsestatud veidi karamellimaitseline apelsinimoos. Kuna moosi sisse lähevad ka apelsinikoored, siis proovi kasutada pritsimata apelsine. NB! Vali õhema koorega apelsinid selle moosi tegemiseks!