Kreooli apelsinimarmelaad

Fariinsuhkruga maitsestatud veidi karamellimaitseline apelsinimoos. Kuna moosi sisse lähevad ka apelsinikoored, siis proovi kasutada pritsimata apelsine. NB! Vali õhema koorega apelsinid selle moosi tegemiseks!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 õhema koorega apelsini

1 l vett

fariinsuhkrut (1 dl suhkrut 1 dl apelsinimassi kohta)

Valmistamine

Pese apelsinid, lõika koos koorega väiksemateks tükkideks. Vala vesi peale ja lase üle öö liguneda.

Keeda segu 10 minutit, kuni apelsinikoored pehmenevad. Tõsta pott tulelt ning lase segul ilma kaaneta potis üle öö seista.

Soovi korral püreesta saumikseriga - siis saad ühtlasema püree.

Mõõda apelsinisegu kogus (detsiliitrites). Võta 1 dl fariinsuhkrut 1 dl apelsinisegu kohta. Keeda segu pidevalt segades umbes 20 minutit, kuni moos pakseneb. Võta pott tulelt ja lase marmelaadil jahtuda. Sega aeg-ajalt.

Kalla marmelaad steriliseeritud klaaspurkidesse. Kreooli apelsinimarmelaad säilib külmkapis umbes 6 kuud.

Loe veel:

Retsept on soomekeelselt DanSukkeri lehelt mugandatud. Pildi tegi COUSINELLA.

 

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 31.01.2011 15:11

Väga maitsev moos, mis näeb imehea välja! Sobib kinkimiseks!