Apelsinimaitseline ploomikeeks

Muredapoolne keeks, millele apelsinimeki annavad apelsini koor ja mahl. Keeksi võiks teha tumedakoorelistest ploomidest, jääks visuaalselt kenam.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmet toasooja võid

0.5 apelsini mahl ja riivitud koor

100 g suhkrut

2 muna

125 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

50 g (kiir)kaerahelbeid või neljaviljahelbeid

300 g ploome

Valmistamine

Poolita ploomid, eemalda kivid ning lõika viljaliha väiksemateks tükkideks.

Vahusta toasoe või, riivitud apelsinikoor ja suhkur kohevaks. Lisa ükshaaval vahustades munad, sega juurde apelsinimahl.

Sega jahu, küpsetuspulber ja kaerahelbed omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Viimasena sega juurde ploomitükid.

Pane tainas väikesesse võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega - kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Lase veerand tundi vormis jahtuda, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.10.2010 14:41

keeks oli päris hea, jama ainult selles, et mulle sattus mingi eriti maitsetu apelsin.

Kaare
postitatud 30.08.2016 15:18

Väga maitsev keeks. Ploomid teevad mõnusalt mahlaseks. Ma arvan, et üliküpsed ploomid siin keeksis väga head ei jää. Pigem võiksid olla tugevama viljalihaga, kui väga pehmed ja vesised.