Poolita ploomid, eemalda kivid ning lõika viljaliha väiksemateks tükkideks.
Vahusta toasoe või, riivitud apelsinikoor ja suhkur kohevaks. Lisa ükshaaval vahustades munad, sega juurde apelsinimahl.
Sega jahu, küpsetuspulber ja kaerahelbed omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Viimasena sega juurde ploomitükid.
Pane tainas väikesesse võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega - kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Lase veerand tundi vormis jahtuda, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Väga maitsev keeks. Ploomid teevad mõnusalt mahlaseks. Ma arvan, et üliküpsed ploomid siin keeksis väga head ei jää. Pigem võiksid olla tugevama viljalihaga, kui väga pehmed ja vesised.
Apelsinimaitseline ploomikeeks
Muredapoolne keeks, millele apelsinimeki annavad apelsini koor ja mahl. Keeksi võiks teha tumedakoorelistest ploomidest, jääks visuaalselt kenam.