Viigimarjad singi ja kitsejuustuga

Lihtne eelroog, mille võlu seisneb küpseta ja maitsvate viigimarjade kasutamises.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt ja küpset viigimarja

50-75 g kitsejuustu

4 viilu Serrano sinki (jamón serrano, Jamón ibérico) või Parma sinki

vedelat mett

värsket tüümiani e. aed-liivateed

purustatud musta pipart

Valmistamine

Pese viigimarjad ning patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika viigimarjad peaaegu neljaks, jättes need põhjast terveks.

Suru iga viigimarja keskele tükk kitsejuustu ning õhuke viil Serrano sinki. Nirista peale mett, kaunista tüümianioksa ning musta pipraga.

Serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 28.09.2009 19:27

Meeldis kõigile.

Seenekas
postitatud 29.09.2009 13:27

Mees ütles, et ega see päris toit ei ole, kuid päris maitsev. Minu meelest oli päris mõnus amps.

Pille
postitatud 17.01.2015 10:20

Mari-Liis Iloveri raamatus Piknikule! (2014) oli analoogne suupiste, aga tehtud nii. Viigimarjad olid pooleks lõigatud, iga viigimarja keskele surutud teelusikatäis pehmed kitsejuustu, siis mässitud pikuti poolitatud Prosciutto singiviilu sisse. Maitseks rosmariinioski ja musta pipart, peale natuke palsamiäädikat.