Kaneelisai

Mõnusalt pehme ja kohev siiruviiruline kaneelisai, mis küpsetatakse leivavormis.

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

25 g värsket pärmi

2.5 dl piima

1 väike muna (või pool lahtiklopitud suuremat muna)

0.5 tl soola

0.5 tl jahvatatud kardemoni

75 g suhkrut (veidi alla 1 dl)

400-450 g nisujahu

75 g pehmet võid

Vahele:

suhkrut ja jahvatatud kaneeli

25 g pehmet võid

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Kõik ained peaksid enne taina valmistamise juurde asumist olema toasoojad!

Murenda pärm kaussi, lisa osa piimast ja sega, kuni pärm on lahustunud. Sega juurde ülejäänud piim. Lisa muna, sool, suhkur, jahvatatud kardemon ja enamik jahust. Sõtku tainas ühtlaseks, siis sõtku juurde toasoe või. Lisa vajadusel veel jahu - tainas peaks olema pehme ja elastne ning kausi küljest lahti lööma hakkama.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida (umbes tund aega).
Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku õrnalt läbi. Rulli tainas umbes poole sentimeetri paksuseks ristkülikuks.
Määri tainaplaadile pehmet võid, siis puista peale kaneeli ja (pruuni) suhkrut. Keera pikemast küljest tihedasti rulli ning tõsta võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm leivavormi kerkima.
Lase veel pool tundi toatemperatuuril kerkida.
Pintselda pealt munaga ning tõsta 200-kraadise ahju keskmisele siinile. Küpseta 35-40 minutit, kuni sai on küpsenud ja pealt kaunilt kuldpruun.
LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 14.09.2009 09:39

Maitses väga hea!

zoozi
postitatud 24.09.2009 20:17

Mu keskmise poja lemmik.Palus suured kiidusõnad edastada.Väga maitsev.Endale meeldiks aga mooniga rohkem:)

Maarja
postitatud 21.03.2010 17:45

Ma olen ka seda mitu korda teinud aga minu meelest jääb see sai liiga pude..ehk võimatu on sinna peale midagi määrida, pudiseb koostisest lahti. Ma ei tea, kas ma teen midagi valesti või see ongi selline sai. Ise enda teada teen küll kõike retsepti järgi.