200 g võid
200 g kreemjat kohupiima
300 g nisujahu
näpuotsaga soola
Täidis:maitse järgi tavalist või pruuni suhkrut
6-8 väiksemat kuni keskmist õuna
soovi korral hakitud mandleid või sarapuupähkleid
VÕI:400 g pärmi-lehttainast
Valmista esmalt tainas. Sulata potis või, siis sega juurde jahu, sool ja kohupiim. Sega tainas ühtlaseks ning pane umbes 30 minutiks külmkappi tahenema.
Rulli tainas kergelt jahusel laual ristkülikuks. Puista peale kaneeli ning soovi korral veidi suhkrut*.
Valmista ette õunad. Lõika õuntelt "jalg" ära (et nad paremini püsti püsiksid), uurista välja südamik.
Tõsta õunad tainale ning lõika tainas vastavalt õunte suurusele ruutudeks. (Tainast annab kenasti uuesti rullida, nii et kõik õunad ei pea korraga tainaplaadile mahtuma).
Vormi tainas ümber õunte kinni. Võib kasutada vastavalt soovile kolme varianti:
Pintselda õunapommid pealt lahtiklopitud munaga ning soovi korral puista peale (pärl)suhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni õunad on pehmeks küpsenud (kontrolli tikuga) ning õunapommid pealt kaunilt kuldsed.
Lõika lehttainast 8 ruutu. Tõsta igale tainaruudule õun, täida vastavalt soovile. Tõsta tainanurgad keskele ja suru tugevasti kokku, soovi korral kinnita kokteiltikuga. Määri pealt munaga ja küpseta.
On keegi teinud? Ma ei tahaks terveid õunu, aga kas tükeldatud õunad ajavad äkki liiga palju vedelikku välja?
Granny Smith ei aja väga vedelikku. See pigem hapukuse pärast hea valik
Kasutasin lehttainast. Tõesti ülihead pommid! Soovitan proovida!</br> Paar rosinat sobib ka väga hästi sisse, need kaovad kuidagi nii hästi sinna ära (isegi rosinavihkajad ei saa aru), aga samas annavad hea maitsenüansi veel juurde.
Õunapommid
See kohupiima-muretainas ei sisalda suhkrut ning tulemuseks on vähemagusad mõnusalt muredad õunapommid.Soovi korral kasuta valmis lehttainast.
Naudi koos hea vanillijäätisega.