1 kg paradiisiõunu
2 dl vett
2 tera nelki
250 g suhkrut
Pese õunad ja pane koos vee, nelgiterade ja kaneelikoorega potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni õunad on pehmed.
Hõõru läbi sõela. Pane püree uuesti potti, lisa suhkur. Kuumuta veel 5-10 minutit.
Kalla kuumalt kuumadesse steriliseeritud purkidesse.
see püree mulle meeldib ja võimalusel teen seda veel!
Korjasin hommikul paradiisiõunapuu alt mahakukkunud õunad ja tegin siinse retsepti järgi püreeks.... minu meelest tohutult hea, isegi üks lastest ütles, et palju parem kui maasikamoos Homme võtan terve puu tühjaks ja teen vist kõik püreeks, kui ainult see läbi sõela ajamine nii tüütu ei oleks. Või on järsku mõni hea nipp selle jaoks?
Tegin ka täna sellesama retsepti järgi, tõesti sõelumine väga tüütu aga proovisin nuimikseriga purustada, tegi sõelumise kiiremaks küll. Moos on tõesti superhea.
Mõnusalt hapukas jäi.
Natuke on vaeva, aga muidu imehea moos :)
Tõeliselt maitsev moos! Soovitan ! Minu selle aasta avastus :)
See moos on võrratu.Jõuludel on see verivorstile isegi parem kui pohlamoos! Tegemine võtab jahh rohkem aega,aga tulemus on seda väärt! Moosi avastajale suur tänu :D
Ühesõnaga neid ei pea puhastama? Pesen õunad ära ja potti? Sarvelesed küljes? Umbes mitu tavalist purki tuleb, et teaksin steriliseerida? 2?
Mina tegin paradiisiõuntest moosi koos õuntega, samuti pressisin läbi sõela, hästi hästi hea moos tuli !
Paradiisiõunapüree vürtsidega
Väikestest punastest paradiisiõuntest saab imekauni värviga maitsva moosi.
Retsept on algselt pärit mu pinginaabri Kristel Tõldsepa käest, aga tema tegi seda moosina - ehk puhastas paradiisiõunad esmalt ära ja siis segas vürtsidega. Ma nii virk ei ole :)