Toast Skagen

Sellist nime kannab üks ülipopulaarne rootslaste pidulik eelroog. Retsepti autoriks on Rootsi tippkokk ja moodsa köögi rajaja dr Tore Wretman (1916-2003), kes serveeris seda esmakordselt oma restoranis juba 1958. aastal!

Skagen on asula Taani põhjarannikul, mida Rootsi kunstitegelased väga armastasid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu kandilist saia

praadimiseks võid

300 g keedetud kooritud krevette (võivad olla soolvees)

5 sl majoneesi

1 sl Dijoni sinepit (soovi korral)

2-3 sl hakitud värsket tilli

100-150 g rääbise- või siiamarja

sidrunisektoreid

Valmistamine

Lõika saiaviiludelt koorik (või lõika saiaviiludest vormi abil ümmargused kettad). Prae kuumal pannil võis mõlemalt poolt kuldseks. Pane köögipaberile nõrguma.

Nõruta krevetid, soovi korral haki väiksemaks. Sega majoneesi, hakitud tilli ja sinepiga. Tõsta igale saiaviilule krevetisegu.

Kaunista tillioksa ning "siiamarjamunaga" (st vormi siiamari lusika abil munakujuliseks). Kõrvale aseta sidruniviil.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 25.12.2011 22:18

Selle võileivaga ilmnes nalajakas lugu, mina ei fänna kalamarja(nokkisin enamuse ära ja võileib sai palju maitsvam), vend ei tahtnud krevette( kalamari talle maitses küll) ja isa ei olnud vaimustatud tillist(proovis otsida võimalikult tillivaba võileiva). Ülejäänud laudkonnal oli meid väga lõbus jälgida :)