Sellist nime kannab üks ülipopulaarne rootslaste pidulik eelroog. Retsepti autoriks on Rootsi tippkokk ja moodsa köögi rajaja dr Tore Wretman (1916-2003), kes serveeris seda esmakordselt oma restoranis juba 1958. aastal!
Skagen on asula Taani põhjarannikul, mida Rootsi kunstitegelased väga armastasid.
Lõika saiaviiludelt koorik (või lõika saiaviiludest vormi abil ümmargused kettad). Prae kuumal pannil võis mõlemalt poolt kuldseks. Pane köögipaberile nõrguma.
Nõruta krevetid, soovi korral haki väiksemaks. Sega majoneesi, hakitud tilli ja sinepiga. Tõsta igale saiaviilule krevetisegu.
Kaunista tillioksa ning "siiamarjamunaga" (st vormi siiamari lusika abil munakujuliseks). Kõrvale aseta sidruniviil.
Selle võileivaga ilmnes nalajakas lugu, mina ei fänna kalamarja(nokkisin enamuse ära ja võileib sai palju maitsvam), vend ei tahtnud krevette( kalamari talle maitses küll) ja isa ei olnud vaimustatud tillist(proovis otsida võimalikult tillivaba võileiva). Ülejäänud laudkonnal oli meid väga lõbus jälgida :)
Toast Skagen
Sellist nime kannab üks ülipopulaarne rootslaste pidulik eelroog. Retsepti autoriks on Rootsi tippkokk ja moodsa köögi rajaja dr Tore Wretman (1916-2003), kes serveeris seda esmakordselt oma restoranis juba 1958. aastal!
Skagen on asula Taani põhjarannikul, mida Rootsi kunstitegelased väga armastasid.