Lyoni kook mandlite & puuviljadega gâteau lyonnais

Sõime sellist kooki 2009. a. augustis Lyonis. Hiljem selgus, et koogiretsept on pärit ühest 1970ndate naisteajakirjast. Koogile annavad värvi roosad mandlipralineekommid. Kui need ununesid Prantsusmaalt kaasa osta, siis kasuta nt mandleid šokolaadis.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

4 suurt muna

300 g nisujahu

1 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

2 suurt hästi küpset või konservitud pirni

100 g roosasid pralineekomme (pralines roses)

400 g purk konservitud aprikoose

Valmistamine

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad.

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega kuivained või-suhkru-munavahu hulka.

Haki (kooritud) pirnid väikesteks kuubikuteks, sega koos pralineekommidega koogitaina hulka.

Määri 26 cm lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi, laota peale nõrutatud kompotiaprikoosid.

Küpseta 160-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 29.06.2012 17:29

suurepärane kook prantsusmaalt