500 g paradiisiõunu
5 dl vett
200 g suhkrut
4 tera vürtspipart
5 nelki
1-2 sl 30% äädikat
Pese õunad hoolikalt. Lõika varrejupp lühemaks, eemalda õienupuke. Loputa õunad veel kord hoolega, siis torka õuntele kahelt poolt kahvli või terava puutiuga mõned augud sisse, et õunad kuumutamisel ei laguneks.
Kuumuta potis marinaadi jaoks vesi ja suhkur keemiseni. Lisa nelk, kaneelikoor ja vürtspipar ning kuumuta läbi. Lis puhastatud õunad ning kuumuta keemiseni. Siis lisa äädikas. Keeda veel 2-3 minutit.
Tõsta õunad seejärel purkidesse, kalla peale marinaad, Kaaneta kohe, jäta jahtuma.
Säilita jahedas ja pimedas.
Mul oli täpselt 1 kg õunu, aga marinaadi kulus küll topelt. Alguses tegin pool kogust juurde, ikka jäi puudu :)
Nüüd on retseptis koguseid muudetud - minul kulub kahe pooleliitrise purgi jaoks 500 g õunu ja 5 dl marinaadi.
Sama siin, marinaadi tuleb teha topeltkogus:), aga muidu on super!
Nüüd on retseptis koguseid muudetud - minul kulub kahe pooleliitrise purgi jaoks 500 g õunu ja 5 dl marinaadi.
Santa Maria paki peal on vürtspipar lihtsalt vürts.
Mul oli koos plastämbriga 3,1kg õunu. Seal praakisin päris mitu välja. Ja tegin marinaadi kolmekordse koguse. Natuke jäi üle. Seega paras kogus. Ja sain 5 purgitäit (à ~650g) kompotti. Tänud retsepti eest!
Mina asendasin toiduäädika veiniäädikaga, suhkrut panin pisut vähem. Väga head said!
Elis saatis 2016. a sellise pildi:
Marineeritud paradiisiõunad
Marineeritud paradiisiõunu magushapus marinaadis sobib pakkuda erinevate lihatoitude kõrvale või niisama näksimiseks. UUS PILT LISAMISEL!