Marineeritud paradiisiõunad

Marineeritud paradiisiõunu magushapus marinaadis sobib pakkuda erinevate lihatoitude kõrvale või niisama näksimiseks. UUS PILT LISAMISEL!

Kogus
2 x 500 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g paradiisiõunu

5 dl vett

200 g suhkrut

4 tera vürtspipart

5 nelki

1 kaneelikoor

1-2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pese õunad hoolikalt. Lõika varrejupp lühemaks, eemalda õienupuke. Loputa õunad veel kord hoolega, siis torka õuntele kahelt poolt kahvli või terava puutiuga mõned augud sisse, et õunad kuumutamisel ei laguneks. 

Kuumuta potis marinaadi jaoks vesi ja suhkur keemiseni. Lisa nelk, kaneelikoor ja vürtspipar ning kuumuta läbi. Lis puhastatud õunad ning kuumuta keemiseni. Siis lisa äädikas. Keeda veel 2-3 minutit. 

Tõsta õunad seejärel purkidesse, kalla peale marinaad, Kaaneta kohe, jäta jahtuma.

Säilita jahedas ja pimedas. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 15.09.2011 07:41

Mul oli täpselt 1 kg õunu, aga marinaadi kulus küll topelt. Alguses tegin pool kogust juurde, ikka jäi puudu :)

Pille
postitatud 06.08.2024 15:08

Nüüd on retseptis koguseid muudetud - minul kulub kahe pooleliitrise purgi jaoks 500 g õunu ja 5 dl marinaadi.

marineerija
postitatud 16.09.2014 11:12

Sama siin, marinaadi tuleb teha topeltkogus:), aga muidu on super!

Pille
postitatud 06.08.2024 15:08

Nüüd on retseptis koguseid muudetud - minul kulub kahe pooleliitrise purgi jaoks 500 g õunu ja 5 dl marinaadi.

Katsetaja
postitatud 28.09.2014 21:00

Santa Maria paki peal on vürtspipar lihtsalt vürts.

Katsetaja
postitatud 04.10.2014 09:50

Mul oli koos plastämbriga 3,1kg õunu. Seal praakisin päris mitu välja. Ja tegin marinaadi kolmekordse koguse. Natuke jäi üle. Seega paras kogus. Ja sain 5 purgitäit (à ~650g) kompotti. Tänud retsepti eest!

Karin
postitatud 30.08.2015 13:56

Mina asendasin toiduäädika veiniäädikaga, suhkrut panin pisut vähem. Väga head said!

Pille
postitatud 26.12.2024 22:02

Elis saatis 2016. a sellise pildi: