Sõstravorm

Lihtsale clafoutis-tüüpi marjavormile lisavad punased sõstrad maitset ja värvi. Vahustatud munavalgete lisamine teeb aga vormiroa õhulisemaks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl piima

3 dl nisujahu

4 muna

0.5 tl soola

1 tl kardemoni

4 sl suhkrut

3 dl punaseid sõstraid

3 sl kaneeli ja suhkru segu

Serveerimiseks:

vanillikastet või -jäätist

Valmistamine

Sega omavahel piim, jahu, munakollased, maitsesta soola ja kardemoniga.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, siis sega õrnalt ülejäänud tainaga.

Määri ahjuvorm hoolega võiga, kalla tainas vormi. Puista sõstrad peale, lase neil veidi tainasse vajuda.

Puista peale kaneelisuhkur ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Serveeri soojalt või jahtunult, kõrvale paku vanillikastet või jäätist.

Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (13/2008, Herukkainen pullavanukas). Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR