Lihtsale clafoutis-tüüpi marjavormile lisavad punased sõstrad maitset ja värvi. Vahustatud munavalgete lisamine teeb aga vormiroa õhulisemaks.
2.5 dl piima
3 dl nisujahu
4 muna
0.5 tl soola
1 tl kardemoni
4 sl suhkrut
3 dl punaseid sõstraid
3 sl kaneeli ja suhkru segu
vanillikastet või -jäätist
Sega omavahel piim, jahu, munakollased, maitsesta soola ja kardemoniga.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, siis sega õrnalt ülejäänud tainaga.
Määri ahjuvorm hoolega võiga, kalla tainas vormi. Puista sõstrad peale, lase neil veidi tainasse vajuda.
Puista peale kaneelisuhkur ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult, kõrvale paku vanillikastet või jäätist. Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (13/2008, Herukkainen pullavanukas). Pildi tegi MARI-LIIS.
Sõstravorm
Lihtsale clafoutis-tüüpi marjavormile lisavad punased sõstrad maitset ja värvi. Vahustatud munavalgete lisamine teeb aga vormiroa õhulisemaks.