Lillkapsasupp sinihallitusjuustuga

Lillkapsa magusus ning sinihallitusjuustu pikantne soolasus täiendavad kenasti teineteist. Mõnus sametine supp.  Juustudest sobib nt Valio Aura, Dolcelatte, Roquefort vm hea juust, mida Sa ka muidu rõõmuga sööksid :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

800 g lillkapsast või 2 pakki külmutatud lillkapsaõiskuid (nt Härmavili)

1 suur sibul

2 suurt muredat kartulit

2 sl võid

1 l kana- või köögiviljapuljongit

2 dl 10% rõõska koort

75-100 g head sinihallitusjuustu - nt

rokfoori hallitusjuustu

soola ja musta pipart

värsket murulauku

Valmistamine

Kui kasutad värsket lillkapsast, siis lõika lillkapsas õisikuteks, lõika kapsavars kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Koori kartul ja lõika väikesteks kuubikuteks. 

Kuumuta potis või. Lisa sibul ja kartul, lisa veidi soola ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades 10 minutit. Lisa värsked või külmutatud lillkapsaõisikud, kuumuta minut-paar.

Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda suppi 10-15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumiksriga (eriti sametise tulemuse jaoks püreesta kannmikseris). 

Pane pott uuesti tulele, lisa lillkapsasupile rõõsk koor ning murendatud sinihallitusjuust. Kuumuta läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri. Kaunistuseks sobib hakitud murulauk, praetud lillkapsaviil, rõõsk koor. 

Nipid ja soovitused:

  • Veidi lihtsustatud variant: pane tükeldatud lillkapsas, hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud kartul potti, lisa puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta, lisa rõõsk koor ja sinihallitusjuust. Maitsesta ja serveeri. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 25.05.2011 19:42

Igati mõnus supp. Soovitan kindlasti kasutada mingit heamaitselist ja meeldivat sinihallitusjuustu. Mulle üldiselt meeldib see juust, kuid supi jaoks ostsin mingi tundmatu, mis mulle ka niisama süües ei maitsenud (väga kibe) ja siis oli supp ka kergelt kibe. Katsetan parema juustuga kindlasti uuesti.

Kersti T @ FB
postitatud 23.03.2014 14:34

Tegin seda suppi, ainult sinihallitusjuustu puudumisel lisasin julatatud juustu. Sai ka väga hea. Päikest teile!

Kairit K @ FB
postitatud 25.03.2014 09:27

Viimase aja üks lemmikuid.

Marika S @ FB
postitatud 25.03.2014 13:15

Katsetasin 23.03 retsepti-lillkapsepüreesupp sinihallitusjuustuga. Värvinüansi parandamiseks lisasin pisut curkumit. Supp väga maitsev ja sametine. Superhea.

Kohvikas
postitatud 26.03.2014 19:21

Mõnus supp. Ma lisasin topeltkoguse sinihallitusjuustu, 100 grammist jäi väheseks minu maitse jaoks. 2-aastane poeg sõi ka mõnuga ja tahtis lisa. Suppi süües tundsin puudust röstsaiast, lõpupoole hakkas koore rammusus esile kerkima (sealt see röstsaiaisu).

Raili
postitatud 02.04.2014 19:22

Tegin täna seda suppi. Koort lisasin 100ml ja kui serveerides lisasin röstitud saiakuubikud basiilikuga. Minule väga maitses ja ka minu kahe aastane tütar on püreesuppide fänn. Ainult anna juurde :D

Ene T.
postitatud 17.11.2015 00:12

Teen ise ka seda suppi aga sinihallitusjuust ei ole minu rida, kasutan merevaiku.

trintzu
postitatud 15.04.2016 19:25

Väga hea supp, minu uus lemmik, panin 150 gr gorgonzola juustu, aga järgmine kord panen isegi 200 gr kui teen :)

Karin Schmitte
postitatud 06.03.2017 21:40

Lemmik :)

My
postitatud 16.03.2017 14:25

Täna läheb tegemiseks :-)

Monna
postitatud 03.11.2017 12:23

Üks meie pere lemmikuid :)

Tiina Arusoo
postitatud 03.01.2018 21:39

Selle supiga panin ma űhe inimese lillkapsast sööma kes seda viimased 50 aastat pole teinud. Imehea supp!!!

pivoine
postitatud 21.01.2018 14:24

Lemmik :)