Praetud kartulid kukeseentega

Lihtne roog varajastest kartulitest ja kukeseentest sobib hästi nt grillitud lesta vm kala kõrvale. Kui soovid vegetaarset einet, siis proovi lisandiks nt kodujuustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg varajast kartulit

75 g võid

600 g värskeid kukeseeni

1 hakitud või viilutatud sibul

2 sl hakitud värsket tilli või rohelist sibulat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kukeseened ning nõruta hoolega. 

Lõika hoolega pestud varajased kartulid õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta pannil või, lisa kartuliviilud ja maitsesta vähese soolaga. Prae kuumal pannil võis poolküpseks, kartuleid tihti segades. (Soovi korral lisa kartulite pehmenedes hakitud sibulat).

Lisa tükeldatud kukeseened ja prae, kuni kartulid on pehmed. Lisa till, maitsesta soola-pipraga.

NB! Rooga saab edukalt valmistada ka keedetud varajastest kartulitest. Siis väheneb praadimisele kuluv aeg.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 30.07.2009 17:44

Meil oli sama roog paar päeva tagasi menüüs. Lisasin veel suure sibula ka hulka ja mees kiitis, et selle suve parim roog.

zoozi
postitatud 22.08.2009 10:23

Olen seda nüüd ikka mitu-mitu korda teinud.Väga maitsev!

k2pard
postitatud 01.04.2013 13:27

Pole küll hooajaline kommentaar, aga eriti mõnusa roa saab, kui küpsenud kartulitele ja seentele veel pakike rõõska koort peale valada ja lasta veidi kokku keeda. Seentele paneks ikka väheke pipart ka, sibulast ka ei loobuks :).

Pillepv
postitatud 11.07.2017 22:08

Mul see tooreste kartulite praadimine ei kipu eriti õnnestuma, seega keetsin enne kartulid ära ja siis praadisin seentega koos, aga no on hea suvesöök.