1 kg varajast kartulit
75 g võid
600 g värskeid kukeseeni
1 hakitud või viilutatud sibul
2 sl hakitud värsket tilli või rohelist sibulat
soola ja musta pipart
Pese kukeseened ning nõruta hoolega.
Lõika hoolega pestud varajased kartulid õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil või, lisa kartuliviilud ja maitsesta vähese soolaga. Prae kuumal pannil võis poolküpseks, kartuleid tihti segades. (Soovi korral lisa kartulite pehmenedes hakitud sibulat).
Lisa tükeldatud kukeseened ja prae, kuni kartulid on pehmed. Lisa till, maitsesta soola-pipraga.
NB! Rooga saab edukalt valmistada ka keedetud varajastest kartulitest. Siis väheneb praadimisele kuluv aeg.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Meil oli sama roog paar päeva tagasi menüüs. Lisasin veel suure sibula ka hulka ja mees kiitis, et selle suve parim roog.
Olen seda nüüd ikka mitu-mitu korda teinud.Väga maitsev!
Pole küll hooajaline kommentaar, aga eriti mõnusa roa saab, kui küpsenud kartulitele ja seentele veel pakike rõõska koort peale valada ja lasta veidi kokku keeda. Seentele paneks ikka väheke pipart ka, sibulast ka ei loobuks :).
Mul see tooreste kartulite praadimine ei kipu eriti õnnestuma, seega keetsin enne kartulid ära ja siis praadisin seentega koos, aga no on hea suvesöök.
Praetud kartulid kukeseentega
Lihtne roog varajastest kartulitest ja kukeseentest sobib hästi nt grillitud lesta vm kala kõrvale. Kui soovid vegetaarset einet, siis proovi lisandiks nt kodujuustu.