Kihiline maasikadessert

Itaallaste tiramisu-desserdist inspireeritud maasika-kohupiimaroog.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g kreemjat kohupiima

2 dl 35% rõõska koort

2 sl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

400 g maasikaid

200 g Savoiardi e keelekese küpsiseid

4 dl apelsinimahla

Valmistamine

Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks, sega juurde kohupiimakreem ja vanillsuhkur.

Pese ja nõruta maasikad, lõika pooleks või paksudeks viiludeks.

Kasta pooled savoiardi küpsised ükshaaval korraks apelsinimahla sisse ning laota seejärel ühekordse kihina kõrgeservalise (läbipaistvast klaasist) vormi põhjale.

Määri pool kreemist immutatud küpsistele, kata maasikatega.

Tee samamoodi ülejäänud küpsiste, kohupiimakreemi ja maasikatega.

Pane magustoit vähemalt kolmeks tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema.

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirjast Kodu & Aed (juuli 2009, Ingrid Lepp)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 10.07.2012 20:27

Maitses hästi