Kanamaksapasteet pohladega

Veidi pidulikumaks puhuks sobiv pasteet.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kanamaksa

150 g pehmet võid

3 sl hakitud sibulat

1 sl brändit või konjakit (soovi korral)

2 tl soola

peotäis värskeid või külmutatud pohli

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see aeglaselt külmkapis, seejärel puhasta kelmetest ja rasvast. 

Kuumuta hakitud sibul väheses võis madalal kuumusel läbipaistvaks, lase jahtuda.

Lõika sulanud maks viludeks, patsuta köögipaberiga kuivaks ja pruunista võis. Kui maks on pruunistunud, siis töötle see köögikombainis peeneks.

Vahusta pehme või kohevaks, lisa peenestatud maks, sibul, sool ja brändi. Sega ühtlaseks.

Laota pasteet käega märjaks patsutatud küpsetuspaberile ja ruputa hõredalt pohladega üle. Vormi segu märja palettnoaga kangiks, keera tihedalt paberisse ja tõsta külma.

Serveerimisel lõika kuuma vette kastetud terava noaga 1 cm paksused viilud.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Maire Suitsu raamatust "Säästlikult ja suupäraselt" (Varrak 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 29.12.2010 19:46

Hea pasteet. Tegin nii koos konjakiga kui ka ilma. Mõlemad maitsesid head:)

Pille
postitatud 05.09.2017 21:58

Üllekas saatis sellise pildi ka:

Kaare
postitatud 05.09.2017 18:51

Ilus ja maitsev! Ma lisasin hiljem süües pohlasid veel juurdegi. Kellele pohlad maitsevad, võib neid rohkem panna, näiteks lusikatäie ka pasteedi sisse segada.