300 g kanamaksa
150 g pehmet võid
3 sl hakitud sibulat
1 sl brändit või konjakit (soovi korral)
2 tl soola
peotäis värskeid või külmutatud pohli
Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see aeglaselt külmkapis, seejärel puhasta kelmetest ja rasvast.
Kuumuta hakitud sibul väheses võis madalal kuumusel läbipaistvaks, lase jahtuda.
Lõika sulanud maks viludeks, patsuta köögipaberiga kuivaks ja pruunista võis. Kui maks on pruunistunud, siis töötle see köögikombainis peeneks.
Vahusta pehme või kohevaks, lisa peenestatud maks, sibul, sool ja brändi. Sega ühtlaseks.
Laota pasteet käega märjaks patsutatud küpsetuspaberile ja ruputa hõredalt pohladega üle. Vormi segu märja palettnoaga kangiks, keera tihedalt paberisse ja tõsta külma.
Serveerimisel lõika kuuma vette kastetud terava noaga 1 cm paksused viilud.
Retsept on mugandatud Maire Suitsu raamatust "Säästlikult ja suupäraselt" (Varrak 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Hea pasteet. Tegin nii koos konjakiga kui ka ilma. Mõlemad maitsesid head:)
Ilus ja maitsev! Ma lisasin hiljem süües pohlasid veel juurdegi. Kellele pohlad maitsevad, võib neid rohkem panna, näiteks lusikatäie ka pasteedi sisse segada.
Kanamaksapasteet pohladega
Veidi pidulikumaks puhuks sobiv pasteet.