Porgandi-kukeseenepirukas

Nami-Nami Pille kirjutab: "Ühel kenal juulikuisel päeval oli mul kapis korraga nii kausitäis kukeseeni kui ka mõned värsked porgandid. Kuna ma ei suutnud otsustada, kas teha midagi porganditest või seentest, siis otsustasin need hoopis ühe roa sisse mahutada :)
Porgandid lisavad pirukale magusust, ent pirukas on ikka täitsa kukeseente maitsega."

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

180 g nisujahu (u 3 dl)

0.25 tl soola

100 g külma võid

1 muna

Täidis:

200 g porgandit

300 g kukeseeni

1 sl võid

1 dl hakitud värsket peterselli

2 muna

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega kausis jahu ja sool, haki juurde külm või. Lisa muna, sega läbi ja suru tainas ühtlaseks. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhjale ja servadele. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Eelküpseta pirukapõhja 220-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Täidise jaoks riivi porgandid. Pese kukeseened ja nõruta hoolega, haki soovi korral väiksemaks. Kuumuta pannil või, lisa porgand ja seened, maitsesta soolaga ning prae aeg-ajalt segades 5-7 minutit, kuni porgand pehmenema hakkab. Tõsta pann tulelt, sega juurde hakitud petersell.

Klopi kausis munad rõõsa koorega, maitsesta pipraga. 

Laota seene-porgandisegu eelküpsetatud pirukapõhjale, kalla üle muna-kooreseguga. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 28.07.2009 21:29

Kukeseene kastmesse panen küll porgandit, aga pirukasse pole pannud. Tulemus oli ääretult maitsev - kõik täiskasvanud kiitsid (lapsed seeni ei söö).

Aniitram
postitatud 01.08.2009 12:50

Maitses imehästi!

tšikk
postitatud 12.08.2009 22:11

Väga mõnus oli teha isegi siis, kui kukeseeni oli kaks korda enam ja vormiks tavaline lahtikäiv koogivorm. Kui soov vääähekene toekamat ampsu saada, võiks täpsudena siia-sinna lisada sinihallitusjuustu, annab nüansi.

fiisi
postitatud 05.09.2009 21:57

Panin peterselli asemel pitsamaitseainet, sest pereselli polnud. Maitses väga hästi, isegi laps, kes seeni väga ei armasta, sõi seda.

K2trin
postitatud 06.09.2009 21:27

Mulle täitsa meeldis- hea kerge.

Liiseli
postitatud 22.09.2009 20:26

Lisasin sibulat. Oli väga-väga maitsev.

Hedi K @ FB
postitatud 05.07.2013 21:55

Super pirukas .. soovitan soojalt ja mina lisasin ni suvikõrvitsat kui tüümiani (peterselli asemel).

Tiina
postitatud 19.07.2014 17:17

Soovitan. Natuke peekonit ka, oli kapis eilsest jäänud.

Maria K @ FB
postitatud 09.08.2015 14:26

Teen seda pirukat juba ammu.aga lehetaignal.Nämma.

Krista T @ FB
postitatud 10.08.2015 21:20

Proovitud. Tõesti väga hea!

Martiina
postitatud 20.07.2016 17:39

Minu lemmik kukeseenepirukas! Imekena (see porgandi värv ja petersell!) ja mahlase maitsega. Soovitan!

Mari
postitatud 27.07.2016 11:11

Seda pirukat teinud juba ammust ajast, aga mina teen lehttaignal. Sobib ka poe oma.

Ave Hüüs
postitatud 02.08.2016 15:50

Lisasin sinki ka. Tuli imehea :)

Super!
postitatud 04.08.2016 07:39

Väga hea retsept. Ise lisasin sibulat ja asendasin osa porgandeid suvikõrvitsaga. Rõõsa koore asemel kasutasin vahukoort. Mul on küll pirukavorm olemas, aga kuna täidist tuli natuke rohkem, kui retseptis, siis kasutasin lahtikäivat koogivormi. Terve pere sõi ja kiitis :)

mr muhvin
postitatud 18.08.2016 22:26

väga mõnus retsept, tegin muhvinivormis mini pirukad - tulid väga maitsvad

Jenn
postitatud 25.08.2016 13:36

Thank you for your fabulous recipes, I just moved to Estonia and love learning Estonian via your blog/ FB page.

Erle Mändik
postitatud 04.09.2016 14:41

Järgi proovitud. Aind et lisasin sinki juurde. Väga maitsev oli :)

Hexy
postitatud 08.11.2016 10:59

Maitses hea!

Pille Savisaar
postitatud 23.07.2017 21:20

Parim!