Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga

Klassikaline suvine rullbiskviit, kus koheva biskviidi vahel on kohupiima-vahukoorekreem ning tükeldatud maasikad.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
12-15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 suurt muna

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

60 g nisujahu (u 1 dl)

50 g kartulitärklist (u 1 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

2 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

250 g kohupiima

300-400 g värskeid maasikaid

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

värset münti

Valmistamine

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi. 

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)

Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*

Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim. Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).

Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.

Nipid ja soovitused:

  • Pille: "Minul ei ole jahtunud biskviit hiljem rullikeeramisel katki läinud. Kui soovid, siis võid aga biskviidi soojast peast rulli keerata, hiljem jahtunult õrnalt lahti keerata, katta kreemiga ja siis uuesti rulli keerata."

Pildid tegid Nami-Nami toimetaja Kaare ja Pille.

LISA KOMMENTAAR

S.
postitatud 05.07.2010 11:01

olen teinud kaks korda selle suve jooksul ja võin väita, et see on kindlalt parim rullbiskviidi retsept! väga lihtne rulli keerata jne. ja väga maitsev!

zoozi
postitatud 16.07.2010 20:38

Väga maitsev!Kiidusõnad ka vanemalt pojalt:)

Kängu
postitatud 22.07.2010 00:02

Olen nüüd kaks korda teinud ja õnnestub ikka kohe väga hästi. Biskviit ei lähe katki ja maitseb lausa...noh, nagu maasikad, vahukoore-kohupiimasegu ja värske biskviit ikka maitsevad. Rannahooaja lõpuks olen raudselt 5 kg raskem:)

Tiramiiiisu
postitatud 17.07.2011 11:22

Väga maitsev, tegin vaarikatega.

Hexy
postitatud 29.03.2012 11:38

Väga maitsev, aga järgmine kord ma paneksin rohkem vahukoort ja vähem kohupiima

Katre T. @ FB
postitatud 08.07.2012 21:30

meile ja me külalistele maitses väga. ainult veidi kannatlikum peab olema kui meie, kohe ei tasu sööma hakata, peaks külmas veidi läbi imbuma. kui kannatust üldse ei ole, siis soovitaks immutada mahlaga vms:)

Õnne
postitatud 06.11.2012 18:44

Just lõpetasin koogi tegemise.Panin toorjuustu ja koore täidise maasikatega.Väga mõnus on.Suured tänud:)

Kadri
postitatud 08.01.2013 13:41

väga hea biskviidi retsept:)

Kristi
postitatud 26.06.2013 22:03

Parim rullbiskviidi retsept!Tänud,ei oska üeldagi mitme(kümne) küpsetuskorra eest ja alati on õnnestunud.

annika
postitatud 20.03.2014 15:20

Mul tükib rullbiskviit ikka murenema aga selle retseptiga tuli välja kõik nagu peab. Aitähh hea retsepti eest.

Marju
postitatud 22.04.2014 14:59

Olen seda rullbiskviiti teinud korduvalt. Väga, väga maitsev! Ükskõik kellele ma ka ei paku, alati saab hetkega otsa. Pisut teistmoodi teen vaid täidise osa, sest enne kohupiima-vahukoorekreemi panemist laotan biskviidile maasikatoormoosi (ka talvel kasutan sügavkülmutatud toormoosi), see annab lisaks heale maasikamaitsele ka mõnusati mahlasust sest immutab kenasti biskviiti. Tänu toormoosile maitseb rullbiskviit ka südatalvel nii nagu oleks värskete maasikatega tehtud :)

Triinutraanu
postitatud 17.07.2015 08:19

Nostalgia!!! Ma tegin viimati rullbiskviiti oma 20+a tagasi... Tegin eile õhtul ja täna on tuba veel lõhna täis :) Lihtne, kiire ja ylimaitsev!!! Järgmine kord proovin ka biskviiti enne natukene moosiga niisutada ;) Teen seda kindlasti lähipäevadel ja nädalatel mitu korda veel!!!

Ly
postitatud 22.08.2016 12:09

Väga hea biskviidi retsept! Suured tänud! Kreemi tegin ainult oma maitse järgi ! :)

Annely
postitatud 12.10.2016 10:34

Väga hea. Tervele perele see maitses väga.

Kana Liha
postitatud 02.02.2017 11:15

Tundub hea!

Anabella :)
postitatud 19.02.2017 16:05

VOT SEE ON ALLES RULLBISKVIIT! see on nii maitsev kuigi tegin alles esimest korda! SOOVITAN VÄGA kõigile!
mina ise panin täidiseks vanilje kohupiima ja mustikaid!

Kaare
postitatud 05.07.2017 21:52

Õnnestus hästi, maitses väga hästi :)

õ.nupp
postitatud 08.07.2017 16:36

ise tehtud kõige parem-tõesti lihtne, odav ja kiirelt valmis

Maasikamaias
postitatud 29.07.2017 09:57

Täiesti super retsept, isegi mitte koogiarmastaja laps küsis juurde. Ületas ootuseid!

H
postitatud 29.07.2017 19:20

Kas olete kasutanud kohupiima pastat või tavalist kohupiima?

Pille
posted on 29.07.2017 22:40

"Tavalist" kohupiima, H!

Signe
postitatud 31.07.2017 09:39

Tõesti hea retsept! Biskviit õnnestus selle retsepti järgi tehes esimest korda :) Vahele panin maasika toormoosi, mustikaid ha kohupiima-vahukoorekreemi. Tuleb teinekordki teha. Aitäh hea retsepti eest! :)

Enelin
postitatud 13.09.2017 13:24

Mis suurusele plaadile ?

Pille
posted on 17.09.2017 15:52

Enelin, sobib sellise täitsa tavalise köögiahju tavalisele ahjuplaadile - minul nt 35x40 cm, aga võib olla paar sentimeetrit siia-sinna see plaat.

christa
posted on 08.04.2018 20:07

Kohupiimapakid on 200 g,enam pole 250 g...panen vähem...

Kass
postitatud 13.07.2018 14:04

Kui rullbiskviit keeramisel katki kipub minema siis kata jahtumise ajaks niiske köögirätikuga ... jääb pehmem ja kergem rullida