Roheline salat maasikate, kitsejuustu ning Prosciutto singiga.
100-200 g erinevaid salatilehti
200 g maasikaid
6 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)
100 g pehmet kitsejuustu või kitsepiima-ricotta't
1 sl kvaliteetset palsamiäädikat
3 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Pese salatilehed ning kuivata hoolega. Jaota taldrikutele.
Puhasta ja poolita maasikad, rebi prosciutto väiksemateks tükkideks ning murra kitsejuust tükkideks. Jaota salatilehtedele.
Kastme jaoks klopi oliiviõli ja palsamiäädikas omavahel, nirista salatile.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Tundub vahva salat olevat. Mitmele taldrikule retseptis toodud kogused aga mõeldud on?
Kati, nagu retsepti alguses kirjas on, piisab sellest neljale (eelroasalat).
Sai suvel minu üheks lemmikuks, kui värsked maasikad võtta olid. Talvel peab kahjuks külmutatutega läbi ajama. Aga salat on tõesti hea :)
väga hea salat.
Huvitav salat, teist korda vb ei teeks.
Suurendasime veidi kitsejuustu hulka (meile see maitseb :) ). Meie perele meeldis!
Suvine salat maasikate ning singiga
Roheline salat maasikate, kitsejuustu ning Prosciutto singiga.