2 suurt muna
100 g suhkrut
100 g sulatatud võid
1 dl nisujahu
1 dl kamajahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g kuivatatud jõhvikaid (ca 1 dl)
25 g hakitud sarapuupähkleid (ca 3 sl)
175 g kohupiima
Klopi munad suhkruga vahule. Sega juurde jahtunud sulavõi.
Sega jahu, kama, küpsetuspulber omavahel, lisa koos pähklite, kuivatatud jõhvikate ning kohupiimaga munavahule. Sega õrnalt läbi.
Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipannile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15-18 minutit, kuni muffinid on kenasti läbi küpsenud.
Retsept on pärit naabrinaine Laivi käest, aga mugandatud.
Mulle maitsesid, emale ja ämmale ka. Eriti mõnusad olid jõhvikad seal sees. Kas mehele jätkub, ei tea lubada :)
Maitsesid suurepäraselt, ma pean ütlema, et hetkel mu lemmikmuffinid on need :). Mehe soovil panen järgmisel korral valge sokolaadi tükke ka taignasse.
Jõhvikate asemel lisasin kirsitükke. Head olid.
Kasutasin kuivatatud pohli ja poole jahu kogusest asendasin kamajahuga, et siis 1,5 dl kamajahu ja 0,5 dl nisujahu. Tervislikud ja mõnusad, mitte iiga magusad.
Väga maitsvad muffinid! Kuna mul kuivatatud marju ja pähkleid polnud, siis lisasin hoopis rosinaid. Maitse tuli mõnus, ei olnud liialt magus, samas rosinad lisasid just sellist mõnusat magusust ja peaksid sobima eriti suurtele magusasõpradele. Sobivad neile kellele kamajahu maitse meeldib või keda see ei häiri, muidu küll teha ei soovita, sest kamajahu maitset on päris hästi tunda, mis mulle tegelikult asja juures just kõige rohkem meeldis. Soovitan soojalt!
Väga mõnusad! Olen kordi seda retsepti nüüdseks modifitseerinud ja mulle endale kõige meelepärasemad tulevad, kui panna nisujahu asemel graham jahu (tervislikum) ja lisada ka tumeda shokolaadi tükke ;)
mõnsad muffinid, mitte just mu lemmikud, aga...
Superhead! Kasutasin valge nisujahu asemel täisteranisujahu ja jõhvikate asemel mustikaid. Kohupiima panin 200g.
Mulle väga maitsesid. Kuna mul kuivatatud jõhvikaid ei olnud, siis lisasin rosinaid ning pähklite asemel mandleid. Muffinid said väga magusad, aga külma piima kõrvale sobisid hästi. Jõhvikad oleks ehk pisut seda magusust vähendanud. Kohupiima panin samuti 200 g. Kindlasti teen neid veel!
Täna said erandkorras tumeda šokolaadi ja kuivatatud ananassiga, kadusid nagu niuhti ;).
tegin nisujahu asemel graham jahuga (täisteranisujahu) ja pähkleid ei pannud. Tulid ka väga head, kiidan!! :D
HeiHei! Ei tea kas sügavkülma jõhvikas teeks muffini liiga vesiseks?
Muffinid said just nii maitsvad, et terve pere kiitis. Väga sobilikud ehtima vabariigi aastapäeva magusalauda. Selleks puhuks võib pähe meisterdada ka piduliku mütsi.
Kama-kohupiimamuffinid
Mõnusalt kamamaitselised muffinid, millele kuivatatud jõhvikad lisavad veidi hapusust ning kohupiim hoiab mahlasust.