5 sl seesamiseemneid
2 sl mooniseemneid
2 dl kergelt hakitud mandleid
4 sl piinia- või seedermänniseemneid
1-2 tl jahvatatud kaneeli
1 sl vedelat mett
Sega seemned, mandlid, piiniaseemned ja kaneel* ning laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale veidi oliiviõli, siis rösti 5 minutit 200-kraadises ahjus.
Võta ahjust välia, sega juurde vedel mesi. Rösti veel ahjus 5-6 minutit, kuni ained on kuldsed.
Lase täiesti jahtuda, siis peenesta köögikombainis katkendlikul režiimil, kuni saad keskmise jahvatusega purusegu.
Säilib kinnises õhukindlas karbis umbes kuu aega.
* Algretseptis kasutati 3 tl maitseainesegu "Herbies Sweet Spices" (koostis: koriandriseemned, kassiakaneel, kaneel, muskaatpähkel, vürtspipar, ingver, mooniseemned, nelk, kardemon ja roosiõielehed)
Retsept on austraalia ajakirjast delicious (September 2006). Pildi tegi MARI-LIIS.
Väga mõnus. Tuba sai selle tegemisega idamaist lõhna täis. Kasutasin kaneeli asemel piparkoogimaitseainet (kaneel, nelk, pipar, vürts, ingver, kardemon, muskaatpähkel). Maitsestamata jogurti peal väga hea.
Magus dukkah-segu
Dukkah on Lähis-Ida piirkonnas laialdaselt kasutatav kuiv pähkli-seemne-vürtsisegu, mida kasutatakse saia jm dippimiseks. Siinset magusat dukkah-segu võib kasutada sarnaselt müslina hommikuse jogurti peal, või puistata meega määritud röstsaiaviilule.