Magus dukkah-segu

Dukkah on Lähis-Ida piirkonnas laialdaselt kasutatav kuiv pähkli-seemne-vürtsisegu, mida kasutatakse saia jm dippimiseks. Siinset magusat dukkah-segu võib kasutada sarnaselt müslina hommikuse jogurti peal, või puistata meega määritud röstsaiaviilule.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

5 sl seesamiseemneid

2 sl mooniseemneid

2 dl kergelt hakitud mandleid

4 sl piinia- või seedermänniseemneid

1-2 tl jahvatatud kaneeli

oliiviõli

1 sl vedelat mett

Valmistamine

Sega seemned, mandlid, piiniaseemned ja kaneel* ning laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale veidi oliiviõli, siis rösti 5 minutit 200-kraadises ahjus.

Võta ahjust välia, sega juurde vedel mesi. Rösti veel ahjus 5-6 minutit, kuni ained on kuldsed.

Lase täiesti jahtuda, siis peenesta köögikombainis katkendlikul režiimil, kuni saad keskmise jahvatusega purusegu.

Säilib kinnises õhukindlas karbis umbes kuu aega.

* Algretseptis kasutati 3 tl maitseainesegu "Herbies Sweet Spices" (koostis: koriandriseemned, kassiakaneel, kaneel, muskaatpähkel, vürtspipar, ingver, mooniseemned, nelk, kardemon ja roosiõielehed)

Retsept on austraalia ajakirjast delicious (September 2006). Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 13.09.2010 20:04

Väga mõnus. Tuba sai selle tegemisega idamaist lõhna täis. Kasutasin kaneeli asemel piparkoogimaitseainet (kaneel, nelk, pipar, vürts, ingver, kardemon, muskaatpähkel). Maitsestamata jogurti peal väga hea.