Vaarikamuffinid valge šokolaadi glasuuriga

Vaarikahooajal võiks proovida neid kauneid suviseid muffineid teha.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

1.5 dl suhkrut

2 muna

0.5 dl piima

250 g hapukoort

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

5 dl vaarikaid

Valge šokolaadi glasuur:

100 g valget šokolaadi

150 g pehmet toasooja võid

2.3 dl tuhksuhkrut

vaarikaid

Valmistamine

Hõõru või suhkruga vahule, lisa ükshaaval vahustades munad.

Sega kuivained omavahel. Sega või-suhkruvahu hulka koos piima ja hapukoorega.

Sega ettevaatlikult juurde vaarikad.

Jaota tainas suurtesse muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Sulata valge šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesihaudes.

Vahusta või tuhksuhkruga, sega ettevaatlikult juurde jahtunud sulašokolaad.

Määri šokolaadiglasuur jahtunud muffinitele, kaunista mõne kenama vaarikaga.

Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (13/2008, Vadelma-valkosuklaamuffinit). PIldi tegi VERNANDA.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 09.11.2009 15:30

Väga maitsvad muffinid. Panin sokolaaditükid muffinisse, glasuuri ei teinud.