Rosmariinileib

Ahjupannil küpsetatud pehme leib sisaldab nii tavalist kui ka speltanisujahu. Rosmariinileib on parim küpsetamise päeval. NB! Kui Parmesan välja jätta, siis sobib see nisuleib ka veganitele.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

0.5 dl õli

pool pakki kuivpärmi

1 tl soola

2 dl speltanisujahu

5 dl nisujahu

Peale:

õli

(helbelist) meresoola

parmesani

värsket või kuivatatud rosmariini

Valmistamine

Kuumuta vesi ca 40-42 kraadini. Sega juurde õli.

Sega kuivained omavahel, siis lisa vedelikele ning sõtku pehmeks tainaks. Suru tainas õliga määritud ahjupannile (ca 24x24 cm) ja lase 30 minutit kerkida.

Pintselda pealt õliga, puista üle rosmariinilehekeste ja meresoola või riivitud parmesaniga.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Nipid ja soovitused:

Retsept on soome ajakirjast Kotiliesi (11/2006, Rosmariinileipä)

LISA KOMMENTAAR