100 g ümarateralist riisi
vett
5 dl piima
2 sl suhkrut
1 pikuti poolitatud vanillikaun
Rabarbrikompott:300 g rabarbrit
2 sl suhkrut
1 sl vett
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa riis ja keeda 5 minutit.
Nõruta riis hoolega, siis pane uuesti potti koos piima, suhkru ja vanillikaunaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta ilma kaaneta potis madalal tulel umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni riis on pehme ja kreemjas.
Samal ajal lõika rabarber 5 cm juppideks ja pane koos suhkru ja veega väikesesse potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta keskmisel tulel 5-7 minutit, kuni rabarber on pehme.
Eemalda vanillikaun riisi seest, Sega õrnalt juurde rabarbrikompott, nii et saad siiruviirulise desserdi.
Serveeri soojalt.
Ahvatlev ja mmmõnus vanilline riisipuding, mille muudab täiuslikuks rabarber. Ilma hapuka rabarberita oleks see puding ilmselt lääge, aga magus vanill ja hapu rabarber koos kreemja riisipudruga moodustavad võrratu magustoidu ja pealegi on valmistamine liigagi lihtne nii maitsva desserdi kohta :) Väärib kindlasti minu lemmikute tiitlit.
Riisipudru oli tõesti suhteliselt maitsetu, kuigi tegin kookospiimaga. Rabarbriga koos polnud viga. Aga suhkrut panin rabarbri sisse ikka kõvasti rohkem kui 2 sl, et üldse süüa saaks. Eriliselt hapu isend sattus olema.
Vanilli-riisipuding rabarbriga
Kreemjas riisidessert rabarbrikompotiga on mõeldud soojalt söömiseks. Sobib hästi nädalavahetuse hommikusöögiks või miks mitte ka argiõhtu järelroaks.