85 g magedat võid väiksemate tükkidena
115 g hakitud tumedat šokolaadi
130 g suhkrut
2 toasooja suurt muna
70 g nisujahu
1 sl kakaopulbrit
1 tl vanilliekstrakti
80 g hakitud piimašokolaadi või "chocolate chips" tükikesi
Cheesecake segu:200 g toasooja maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia Classic)
1 suur munakollane
75 g suhkrut
paar tilka vanilliekstrakti
Vooderda 24 cm (kandiline) koogivorm fooliumiga.
Sulata keskmise suurusega potis või ja šokolaad madalal tulel, sega ühtlaseks. Tõsta pott tulelt, klopi juurde suhkur ning seejärel munad. Sega juurde jahu, kakaopulber, sool, seejärel vanilliekstrakt ning šokolaaditükid.
Määri tainas ühtlase kihina ettevalmistatud koogivormi.
Klopi eraldi kausis toorjuust, munakollane, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Tõsta toorjuustusegu lusikakaupa šokolaadisegule (David käsib kaheksa valget 'plekki' teha). Võta nüri nuga ning sega toorjuustusegu siiruviirulisena šokolaaditaina hulka.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni koogi keskkoht just küpsenud tundub. Ära üle küpseta!
Lase jahtuda, siis tõsta koos fooliumiga vormist välja ning eemalda foolium. Lõika brownie-koogid ruutudeks.
Foto tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
mmmm kui hea!! panin vaniljeessentsi üsna julgelt, tugevalt oli tunda. tuli selline nagu vedel kook, valgus üsna laiali, aga sellest hoolimata ülimaitsev. teine kord kui teen, teeksin šokolaadikoogi osa vähem ja juustukoogi osa rohkem, oleneb mis kellegile rohkem meeldib... soovitan soojalt!
lugesin läbi Leene kommentaari ja kuna mina ei ole just kõige suurem sokolaadisõber, siis valmistasingi tumeda kihi 3/4 portsust, toorjuustu aga terve portsu. Superhea!
Väga maitsev kook. Eriti hästi sobis koos vaniljejäätisega. Toorjuustukihti ei olnud kahjuks eriti tunda, aga andis koogile kindlasti rohkem ilu ja pidulikkust! Soovitan! Eriti soojalt;)
See kook on minu top 10 lemmikutes ja just sellisena nagu siin retseptis on :) Üldjuhul teen aga topelt koguse, terve plaaditäie. Ainuke asi mida olen muutnud on see, et paati ei kata fooliumiga vaid küpsetuspaberiga, kook on fooliumi külge kinni jäänud kuid paberi pealt tuleb väga ilusasti lahti. Ja topelt kogust olen küpsetanud 45 min, juust on pealt mõnest kohast pruunikaks läinud, siis on paras, seest mahlane, ääred natuke kuivad. Soovitan !
Tegin 70% shokolaadiga üleni. Lõpptulemus oli väga maitsev, eriti meeldis neid veel teisel päeval sügavkülmast võtta. Minu jaoks magusam shokolaad oleks olnud liiga läila. Kasutasin samuti küpsetuspaberit hõbepaberi asemel. Fooliumit olnuks vaja veel millegagi rasvaseks teha.
Tegin prooviks. Ja ütlen, et midagi just inimesele, kes ei ole igapäevane magusasõber, kuid kui mekib midagi suhkrust, siis tahab ka midagi erilist. Võivad vabalt vedeleda need ruudud, ainult paremaks nad lähevad. Minu menüüs kindel koht nüüd!
Väga maitsvad...olen teinud....soovitan!
Just! Aitäh meenutamast selle soovitusega, KUI head need on, vahepeal sai alatasa teha, nüüd pole tükk aega teinud. Need on TÕESTI head!
Soovitan lisada ka vaarikaid või kirsse. Viimati tegin seda pirnide ja hakitud värske piparmündiga. Imeline.
Ma olen seda (liiga) mitu korda teinud ja (liiga) palju söönud Ma lisan alati ka mõned vaarikad või kirsid. Viimati, mis mulle eriti meeldis oli pirnide ja värske piparmündiga - hakkisin värsket piparmünti tainale lisaks. Imeline.
Kas serveerida jahtunult?
Mul juba tund olnud ahjus, endiselt pole valmis! 180 kraadi, nagu soovitatud....
Kulla Joel, millest Sa räägid? Mul on retsepti sissejuhatuses kenasti kirjas, et tegemist on mu hea tuttava, Pariisis elava ameeriklase David Lebovitzi retseptiga. Milleks viidata siis mingit lavendlikasvataja retsepti, kes ise eirab kõiki kopiraiti reegleid?
Väga hea kook! Brauni sees kasutasin Fazeri tumedat šokolaadi ja suhkrut panin 100g - seda võib järgmisel korral isegi veel vähem panna, piimašokolaadi asendasin 40g valge šokolaadiga. Toorjuustusegu tegin topelt koguse, lisasin 2 muna ja 125g suhkrut. Koogi tegin 20x30cm vormi. Läheb varsti kordamisele :)
Väga maitsev! Alates 25 minutist tasub silma peal hakata hoidma, et üle ei küpseks. Mul küpses veidi liiga kuivaks.
Nii head!
Brownie'd toorjuustuga ehk Cheesecake Brownies
e. David Lebovitzi toorjuustu-šokolaadiruudud. Säilivad õhukindlas karbis paar päeva, ent sobivad ka sügavkülmutamiseks.