1 kg tükk pehmet karuliha (praetükk)
Marinaadipasta:1 dl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed
2 hakitud sibulat
0.5 dl hakitud värsket rosmariini
10 kadakamarja
1.5 dl õli
5 sl punast veiniäädikat
Valmistamise päeval:Puhasta praetükk kelmetest.
Sega marinaadipasta ained kõik köögikombainis ühtlaseks (või tambi ained v.a. oliiviõli ja äädikas uhmris katki, siis hõõru vähehaaval juurde oliiviõli ja veiniäädikas). Hõõru saadud pasta praetüki sisse, liha hoolega masseerides (siis imendub marinaad paremini). Pane ahjupotti, kata kinni ning lase 48 tundi jahedas maitsestuda.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Puista karulihale veidi meresoola, soovi korral lisa potti mõned juurviljad (nt seller, porgand, pastinaak). Küpseta 175-kraadises ahjus kinnises potis umbes 2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on 70 kraadi.
Võta valmis praad ahjust välja ning lase enne viiludeks lõikamist 20 minutit taheneda.
Kõrvale sobib hästi kuum või külm sinihallitusjuustukaste.
Ahjupraad karulihast
Ühest soome retseptist inspireeritud karulihast ahjupraad. Esmalt marineeritakse karuliha paar päeva maitseainetesegus, siis küpsetatakse malmpotis maitsev ahjupraad.