Ahjupraad karulihast

Ühest soome retseptist inspireeritud karulihast ahjupraad. Esmalt marineeritakse karuliha paar päeva maitseainetesegus, siis küpsetatakse malmpotis maitsev ahjupraad.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükk pehmet karuliha (praetükk)

Marinaadipasta:

1 dl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

2 hakitud sibulat

0.5 dl hakitud värsket rosmariini

2 loorberilehte

10 kadakamarja

1.5 dl õli

5 sl punast veiniäädikat

Valmistamise päeval:

meresoola

Valmistamine

Puhasta praetükk kelmetest.

Sega marinaadipasta ained kõik köögikombainis ühtlaseks (või tambi ained v.a. oliiviõli ja äädikas uhmris katki, siis hõõru vähehaaval juurde oliiviõli ja veiniäädikas). Hõõru saadud pasta praetüki sisse, liha hoolega masseerides (siis imendub marinaad paremini). Pane ahjupotti, kata kinni ning lase 48 tundi jahedas maitsestuda.

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Puista karulihale veidi meresoola, soovi korral lisa potti mõned juurviljad (nt seller, porgand, pastinaak). Küpseta 175-kraadises ahjus kinnises potis umbes 2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on 70 kraadi.

Võta valmis praad ahjust välja ning lase enne viiludeks lõikamist 20 minutit taheneda.

Kõrvale sobib hästi kuum või külm sinihallitusjuustukaste.

Nipid ja soovitused:

  • Meie tegime karupraadi umbes 3-aastase karu pehmest praetükist. Vanema looma liha võib pehmenemiseks kauem aega võtta. Karuliha on väga tume!
  • Laske enne karuliha söögiks tarbimist liha kindlasti veterinaaril üle kontrollida!
LISA KOMMENTAAR