Hautatud karuliha

Karuliha tuleb valmistama hakata paar päeva enne söömist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g karuliha

Äädikalahus:

2 dl 6% äädikat

6 dl vett

2. päeval:

kuivatatud münti

purustatud kadakamarja

köömneid

3. päeval:

soola

musta pipart

2 sl searasva

tükike porgandit

0.25 sibulat

tükike juurpeterselli

naerist

3 dl leivakalja

2 sl pohli

1 sl nisujahu

soola

2 tl suhkrut

Valmistamine

Lõika liha portsjonilisteks, 125-130-grammisteks tükkideks. Vala peale äädikalahus (1 klaas 6%-list äädikat ja 3 klaasi vett) ja hoia 12-15 tundi külmas.
Siis puista lihale peenestatud münti, purustatud kadakamarju ning köömneid (vt fotot) ja hoia veel üks ööpäev marinaadis.
Enne praadimist pühi lihalt maitseained ja kuivata lihatükid rätikuga. Puista peale soola-pipart ja prae rasvas läbi.
Laota tükeldatud köögiviljad ja praetud lihatükid hautamisnõusse, peale vala leivakali (1 kg lihale 6 dl) ja hauta kõik toiduained pehmeks.
Vala leem lihat, lisa purustatud pohlad, jahu, sool ja suhkur, keeda läbi ja suru läbi sõela. Vala kaste kuumalt lihale, kuumuta üheskoos keemiseni.
Serveerimiseks aseta liha koos aedviljade ja kastmega vaagnale. Kõrvale säti keedetud ja praetud kartulid, makaronid või herned-oad.

Retsept on Salme Masso koostatud raamatust "Rahvaste toite"
LISA KOMMENTAAR