Kartulipuder karulauguga

Valmistan tavalist kartuliputru täpselt samal viisil, ent siin lisasin suure pundi hakitud kevadist vitamiinirikast karulauku. Lisaks annab karulauk kartulipudrule mõnusa küüslaugumeki ning kauni rohelise värvi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

2 dl sooja piima

50 g toasooja võid

100 g värsket karulauku

1 tl soola

0.25 tl musta pipart

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.

Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisa samal ajal kuum piim, tükeldatud või ja hästi peeneks hakitud karulauk. Klopi puder puulusikaga kohevaks.

Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.05.2009 20:11

Teen kartuliputru küll ilma retseptita,aga karulaugu lisamine annab tõesti mõnusa,kergelt küüslauguse maitse ja värv on ka ilus heleroheline:)Väga maitsev!

Hexy
postitatud 04.05.2011 21:00

Hea!!!

Hexy
postitatud 26.04.2014 17:30

Minu pere eelistab tavalist kartuliputru süüa, mulle endale maitseb see toit aga küll.