400 g forelli või lõhefileed
soola ja musta pipart
150 g porrut (u 20 cm jupp)
1 suvikõrvits (u 200 g)
1 sl õli
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
9-12 lasanjeplaati
1.5-2 dl riivitud juustu
Kaste:50 g võid
1 dl nisujahu
7-8 dl piima
soola ja musta pipart
150 g hakitud külmutatud või kupatatud spinatit
Lõika kalafilee õhukesteks viiludeks, maitsesta soola-pipraga.
Lõika porru ja suvikõrvits õhukesteks viiiludeks. Prae neid pannil õlis 15-20 minutit, siis maitsesta soola ja tüümianiga.
Valmista kaste. Sulata potis või, sega juurde jahu. Sega vähehaaval juurde piim, kastet pidevalt segades. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud spinat, ning sega, kuni spinat on kastmesse sulanud.
Määri 18x25 cm ahjuvormi põhja õhuke kiht kastet. Aseta peale kiht lasanjeplaate, siis pooled lõheviiludest ja suvikõrvitsasegust. Siis kolmandik spinati-jahukastet ning umbes 0.5 dl riivjuustu.
Korda, nii et saad kolm kihti lasanjeplaate ja kaks täidisekihti. Pealmisele lasanjeplaadikihile määri jälle spinatikastet ja puista üle riivitud juustuga.
Küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund.
Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (3/2008)
Lõhelasanje spinatiga
Rohelise-roosa-kollasekirju kihiline vormiroog.