Nõgeserullid

Pärmi-lehttainast, juustust ja kevadistest nõgestest väikesed siiru-viirulised pirukad.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

100 g nõgeselehti

100 g riivitud juustu

määrimiseks muna

Valmistamine

Kalla nõgesed keeva veega üle, lase paar minutit seista, siis nõruta hoolega ja haki.

Rulli pärmi-lehttainas lahti, kata hakitud nõgeste ja riivitud juustuga. Keera rulli ning lõika terava noaga umbes 2 cm jämedusteks tükkideks.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase soovi korral 30 minutit kerkida (NB! pärmi-lehttainast ei pea soojas kohas kergitama).

Pintselda pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni nõgeserullid on pealt kaunilt kuldsed.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 18.05.2009 08:47

Korjasime eile nõgest ja proovisin kohe ära nõgeserullid. Nõgest sai veidi vähe - see suur hunnik nõgest oli pärast keeva vee sees olemist peopessa mahtuv ports ja tegin pool kogust (250 gr lehttainast). Meile meeldisid hästi!

hexy
postitatud 21.04.2010 15:34

mõnusad ja head

Hexy
postitatud 14.07.2016 15:55

Tegin seekord spinatiga ja terve pere sõi suure isuga.

Pille
postitatud 19.05.2022 18:54

Noh, võiga pärmi-lehttainas, ohtralt juustu ja hakitud roheline. What's not to like :)