Kirsi-kohupiimastruudel

Struudli tegemiseks on siin kasutatud sügavkülmutatud filotainast, täidiseks on mahlane kohupiima-kirsisegu.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk pakk filo-tainast

75 g võid

Kirsi-kohupiimatäidis:

250 g kohupiima

1 dl hapukoort

2 tk munakollast

1 tl vanillisuhkrut

1 dl suhkrut

300 g värskeid või külmutatud kirsse

Pealepuistamiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Eemalda kirssidelt kivid, külmutatud kirsid sulata.
Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Sulata või ja pintselda tainalehed ükshaaval võiga üle. Laota võitatud lehed üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Sega täidise jaoks kohupiim, hapukoor, munakollased, vanillsuhkur ja suhkur ühtlaseks. Määri kohupiimamass tainale. Lao peale kirsid.
Tõsta tainaservad pikematest otstest 3 cm võrra täidise peale, siis keera struudel lühemast otsast rulli, nii et taina "õmbluskoht" jääks alla. Pintselda üle sulavõiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, jahuta veidi.
Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt.

Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.08.2009 14:47

Nikerdamist oli nende filo-lehtedega,aga tulemus oli seda väärt.Väga maitsev tuli:)

kris
postitatud 01.01.2019 19:09

väga-väga hea oli! kasutasin 1/2 Selverist ostetud Kanaki 260g filolehtede pakki, seal on kaks 6-lehelist pakki sees. Võid läks ca 30-40g vahele- ja pealemäärimiseks. Täidis tundus vedel, lisasin veidi kartulijahu. Püsis kenasti taignas ja oli mahlane. Taigen oli krõbe ja õhuline, just nagu vaja. Tulevikus panen 4 lehte ülestikku ja 2 lehte kokkumurtult põhja alla lisatugevduseks. Struudlit kokku pannes jääb peale niikuinii rohkem tainast. Igatahes enam lehttainast ei osta, teen kõik mis võimalik filoga.