400-450 g (sulatatud) kanamaksa
kartuli- või maisitärklist
Kookosekaste:2 sl õli
2 tk sibulat
2 tk küünt küüslauku
1 tk tšillikauna
4 dl kookospiima
0.5 tk sidrunit
0.25 tl kaneeli
0.5 tl kardemoni
2 tl karripulbrit
Valmista esmalt kookosekaste. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae õrnalt umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel paar minutit. Lisa hakitud ja seemnetest puhastatud tšilli ning kookospiim. Kuumuta, lisa riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl ning maitseained. Hauta 3-4 minutit, kuni maitsed on segunenud.
Maitsesta kanamaks tšillipulbri, kaneeli ja soolaga. Veereta kergelt tärklises ning pruunista pannil krõbedaks.
Serveeri kohe koos kookosekastme ja maitserohelisega.
Mugandatud ajakirjas Oma Maitse (märts 2009) ilmunud retseptist. Pildi tegi ZOOZI.
Mehe kommentaar - tõsiselt hea!!! Mulle ka maitses. Maks oli pealt mõnusalt krõbe, seda siis tänu kartulijahus paneerimisele, ja seest pehme ja mahlane. Kaneel andis mõnusa maitsenüansi. Kaste oli ka hea.
Maks tuli väga hea, kaneel sobis sinna väga hästi. Kastmest oleks aga ausalt öeldes rohkem oodanud, aga maksaga kokku oli päris okei.
Vürtsikas kanamaks kookosekastmega
Kanamaksale lisavad vürtsi ja huvitava maitsenüansi tšilli ja kaneel.