Vürtsikas kanamaks kookosekastmega

Kanamaksale lisavad vürtsi ja huvitava maitsenüansi tšilli ja kaneel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-450 g (sulatatud) kanamaksa

soola

tšillipulbrit

kaneeli

kartuli- või maisitärklist

Kookosekaste:

2 sl õli

2 tk sibulat

2 tk küünt küüslauku

1 tk tšillikauna

4 dl kookospiima

0.5 tk sidrunit

0.25 tl kaneeli

0.5 tl kardemoni

2 tl karripulbrit

Valmistamine

Valmista esmalt kookosekaste. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae õrnalt umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel paar minutit. Lisa hakitud ja seemnetest puhastatud tšilli ning kookospiim. Kuumuta, lisa riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl ning maitseained. Hauta 3-4 minutit, kuni maitsed on segunenud.
Maitsesta kanamaks tšillipulbri, kaneeli ja soolaga. Veereta kergelt tärklises ning pruunista pannil krõbedaks.
Serveeri kohe koos kookosekastme ja maitserohelisega.

Mugandatud ajakirjas Oma Maitse (märts 2009) ilmunud retseptist. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 05.05.2009 11:45

Mehe kommentaar - tõsiselt hea!!! Mulle ka maitses. Maks oli pealt mõnusalt krõbe, seda siis tänu kartulijahus paneerimisele, ja seest pehme ja mahlane. Kaneel andis mõnusa maitsenüansi. Kaste oli ka hea.

Kaisa
postitatud 31.01.2012 21:10

Maks tuli väga hea, kaneel sobis sinna väga hästi. Kastmest oleks aga ausalt öeldes rohkem oodanud, aga maksaga kokku oli päris okei.