6 nahaga kanakintsu või kanakoiba
200 g kukeseentega maitsestatud sulatatud juustu
1-2 hakitud küüslauguküünt soovi korral
2 sl hakitud värsket peterselli või tüümiani või tilli
2 dl puljongit või mahedat valget veini
soola ja musta pipart
Kuivata kanakoivad majapidamispaberiga ja lükka nahk liha küljest lahti. Maitsesta liha soola ja pipraga.
Sega sulatatud juustu hulka maitseained ning suru võimalikult palju segu nahapinna alla.
Aseta koivad ahjuvormi nii, et nende vahele jääks piisavalt ruumi - siis jääb tulemus krõbedam. Vala vormi põhja pisut puljongit või mahedat valget veini. Maitsesta kananahk soolaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit,
Retsept mugandatud ajakirjast Oma Maitse (märts 2009). Pildi tegi LIINA.
Olen selle retsepti järgi kana juba mitu korda valmistanud. Kanakoivad jäävad hästi mahlaseks ja puljongist-sulajuustust tekib mõnus kaste. Soovitan proovida!
Tõesti väga maitsvad. Unustasin kana enne sulajuustuga toppimist soola-pipraga maitsestamata, ent ka sulajuust üksinda andis lihale hea maitse. Kuna peterselli polnud, lisasin merevaigule sügavkülmast võetud karulauku. Tuli väääga häää :)
Väga maitsvad ja mahlased sai. Teen kindlasti veel neid :).
Väga maitsev tuli. Mul olid kanakintsud ja poolkoivad, kintsud tulid paremad, sest seal oli rohkem nahka, mille alla juustu toppida. Sulajuust jättis kana mõnusalt mahlaseks, nahk oli aga meeldivalt krõbe. See retsept läheb igal juhul kordamisele.
Supper hea kana
Minule ei meeldinud, panin küll naha alla soola ja pipart ka, kuid seest oli kõik väga mage, selline keeduliha sarnane. Erilist kastet ka ei moodustunud.
Kiidan. Kastmeks tegin kerge veini ja puljongi segu, oli hõrk. Lihtne ja kiire ka.
Kanakoivad sulatatud juustuga
Siin retseptis on Kaie Mei kasutanud kukeseentega maitsestatud sulatatud juustu.