Hapendatud kasemahl setude moodi

Setu retsepti kohaselt hapendatakse kasemahla mahlale suhkrut ja jahu lisades.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l värsket kasemahla

1 sl suhkrut

1 sl nisujahu

Valmistamine

Lahusta suhkur ja jahu väheses kasemahlas, seejärel sega ülejäänud mahla hulka.

Paari-kolme päeva pärast on hapendatud jook valmis.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 18.04.2002. Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.04.2016 03:20

Kasutaja GEA on sellise pildi saatnud 2010. aastal:

Pille
postitatud 08.04.2016 03:42

<p>Naisteleht kommenteeris seda retsepti nii:</p> <em>"Juba retsept ei tekitanud erilist isu ja paar päeva sogase mullitava vedeliku jälgimist ei suurendanud seda samuti. Aga maitseme. Lõhnab nagu pärm! On küll hapu ja isegi mitte väga ebameeldiva maitsega, aga kes küll eelistaks seda jääkülmas säilitatud mahlale?" </em>(12.5.2011)

Ilse
postitatud 08.04.2016 07:31

<p>Olen Naistelhega päris nõus, maitse poolest kannatab ju täitsa juua aga lõhnab nagu beebi oleks piima välja oksendanud ;)</p><p> Miks need setud seda tegid on arusaadav muidugi, et mahl kauem joogikõlbulik püsiks on mõistlik teda kääritada.</p>