2 pakki mozzarella juustu pallikesi
2 saledamat rohelist suvikõrvitsat
Ürdimarinaad:4 sl külmpressitud oliiviõli
3 sl hakitud värsket harakputke või tilli või murulauku
2 sl valget palsamiäädikat või valge veini äädikat
soola ja musta pipart
Sega kausis hakitud ürdid, oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Lisa nõrutatud mozzarellapallid ja lase umbes tund-paar maitsestuda. Sega mozzarellapalle ürdimarinaadis aeg-ajalt.
Lõika suvikõrvits köögiviljakoorijaga pikuti õhukesteks laastudeks (vt fotot; peaksid saama umbes 30 suvikõrvitsalaastu). Kui jõuad suvikõrvitsa seemnetega osani, siis keera suvikõrvits teistpidi ja lõika laaste ka teiselt poolt. (Keskmist osa võid kasutada nt suppides).
Blanšeeri e. keeda neid soolaga maitsestatud vees 2 minutit, siis tõsta vahukulbiga välja ja pane külma veega täidetud kaussi jahtuma.
Nõruta suvikõrvitsalaastud hoolega kuivaks!
Võta üks suvikõrvitsalaast, aseta ürdimarinaadist välja võetud mozzarellapallike ühe otsa peale ja keera rulli. Aseta vaagnale. Jätka, kuni kõik suvikõrvitsalaastud ja mozzarellapallid on otsas.
Riputa valmis rullidele veidi meresoola ja musta pipart ning serveeri.
Inspireeritud soome ajakirjas Glorian Ruoka & Viini olnud suupistest. Kasutasin Vigala mozzarellakirsse, mida on 250-grammises pakis umbes 15.
mina maitsestasin basiilikuga ja panin kirsstomati ka peale. maitsvad ja ilusad ka silmale.
Suvikõrvitsasse mähitud ürdised mozzarellapallid
Kevadine rõõmsalt roheline suupiste. Mina kasutasin hakitud murulauku ja aed-harakputke, ent sobivad ka petersell, münt jm. Valik on Sinu!