6 dl 35% rõõska koort
3 dl piima
1.25 dl suhkrut
2 tl kardemoni seemneid
5 lehte želatiini
Kaunistuseks:hakitud pistaatsiapähkleid
purustatud piparkooke
Sega väikeses potis rõõsk koor, piim ja suhkur. Lisa kaneelikoor ning kergelt purustatud kardemon. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ning lase 30 minutit seista.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit.
Kurna kooresegu (kardemon viska ära, kaneelikoort võid uuesti kasutada).
Suru leotatud želatiinilehed kuivaks ning lahusta seejärel soojas kooresegus. Kalla segu portsjonvormidesse.
Lase jahedas vähemalt neli tundi kuni järgmise päevani tarretuda.
Enne serveerimist kaunista hakitud pistaatsiapähklite ning piparkoogipuruga, samuti võid peale puistada veidi kaneeli.
Retsept on mugandatud Soome ajalehest Aamulehti (17.12.2008, Kaneli-pannacotta). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Jõuluhõnguline panna cotta
Jõuluhõngulisele Itaalia kooretarretisele annavad maitset kaneel ja kardemon. Ent loomulikult võib seda süüa ka muul aastaajal :)