200 g pehmet võid
2 dl suhkrut
3 suurt muna
100 g Saare 20% hapukoort
225 g nisujahu (u 4 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
Lisaks:2 sl kakaopulbrit
75-150 g purustatud Marianne šokolaaditäidisega piparmündikomme (Fazer) (Marianne Crush)
2 sl piima
Määri rõngasvorm või tavaline keeksivorm võiga.
Hõõru pehme või suhkruga kreemjaks ja kohevaks. Klopi ükshaaval juurde munad.
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, lisa vaheldumisi hapukoorega ülejäänud tainale.
Jaota tainas kaheks, ühele tainaportsule sega juurde purustatud veidi piima, Marianne-kompvekid JA kakaopulber.
Tõsta pool heledast tainast võitatud keeksivormi, siis tõsta lusikaga peale tume tainas ning seejärel ülejäänud hele tainas.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni keeks on läbinisti küpsenud (kontrolli küpsust puutikuga).
Kui keeksi tegema asusin, selgus et keegi oli kommkotis juba suure puhastuse läbi viinud :) Kas siis seetõttu, et mul vähe Marianne kommide puru sisse sai või millestki muust tingituna - täitsa tavaline keeks mida süüa võib aga uuesti ilmselt ei tee.
Mulle tohutult meeldib see keeks ja ma olen isegi rohkem komme pannud. Kommid ongi see, mis teeb selle keeksi eriliseks. Seda keeksi tehes ei koonerda ma kommide osas kunagi
Väga hea keeks. Komme läks küll pea paki jagu, aga see tasus ennast ära ja mõnus mündi maitse tegi keeksi eriti heaks.
Marianne kommide asemel sobib täitsa vabalt kasutada Kalevi piparmündikaramelle. Originaalretsepti järgi Marianne puruga ma seda keeksi teinud kahjuks ei ole, sestap siis puudub võrdlusmoment kumb variant piparmündisem oleks :)
Ülimalt hea magustoit! Üks mu lemmikretsepte!
Marianne-keeks
Sellele kirjule keeksile annavad piparmündimaitse ja mõnusalt krõmpsuva tekstuuri hakitud Marianne kompvekid.