500 g pärmi- lehttainast
600 g värsket forelli- või lõhefileed
soola ja musta pipart
2 sl tapenade- oliivipastat
väike kimp värsket basiilikut (ainult lehti)
10 kirsstomatit
150 g mozzarella juustu
määrimiseks 1 muna
Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot). Lõika filee õhem kõhupoolne osa ära, nii et filee on enam-vähem ühtlase paksusega, siis küpseb kala ühtlasemalt. Soovi korral eemalda kalafileelt ka nahk.
Rulli pärmi-lehttainas umbes 30x40 cm suuruseks ja tõsta jahuga ülepuistatud ahjupannile. Tõsta kalafilee tainaplaadi keskele. Maitsesta soola-pipraga ja nirista peale veidi oliiviõli. Määri tapenade-oliivipasta õhukese kihina kalale. Laota peale basiilikulehed. Lõika kirsstomatid pooleks ja laota basiilikulehtedele. Rebi mozzarella ribadeks ja laota ühtlaselt kõige peale.
Tõsta pärmi-lehttainaservad kalafileele, nii et keskelt jääks veidi täidist paistma. Pintselda tainas pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pärmi-lehttainas on kerkinud ja kaunilt kuldseks küpsenud.
Serveeri soojalt. Kõrvale paku mõnda värsket salatit.
Lihavõttepühade aeg sai samasugust oma variatsioonidega tehtud. Aga teen uuesti ja uuesti, sest see on niiiiii nämm! :)
Lehttainas küpsetatud lõhe- või forellifilee
Jamie Oliveri salmon en croute retsepti ainetel valminud üsna piduliku moega roog.