Lehttainas küpsetatud lõhe- või forellifilee

Jamie Oliveri salmon en croute retsepti ainetel valminud üsna piduliku moega roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

600 g värsket forelli- või lõhefileed

oliiviõli

soola ja musta pipart

2 sl tapenade- oliivipastat

väike kimp värsket basiilikut (ainult lehti)

10 kirsstomatit

150 g mozzarella juustu

määrimiseks 1 muna

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot). Lõika filee õhem kõhupoolne osa ära, nii et filee on enam-vähem ühtlase paksusega, siis küpseb kala ühtlasemalt. Soovi korral eemalda kalafileelt ka nahk.

Rulli pärmi-lehttainas umbes 30x40 cm suuruseks ja tõsta jahuga ülepuistatud ahjupannile. Tõsta kalafilee tainaplaadi keskele. Maitsesta soola-pipraga ja nirista peale veidi oliiviõli. Määri tapenade-oliivipasta õhukese kihina kalale. Laota peale basiilikulehed. Lõika kirsstomatid pooleks ja laota basiilikulehtedele. Rebi mozzarella ribadeks ja laota ühtlaselt kõige peale.

Tõsta pärmi-lehttainaservad kalafileele, nii et keskelt jääks veidi täidist paistma. Pintselda tainas pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pärmi-lehttainas on kerkinud ja kaunilt kuldseks küpsenud.

Serveeri soojalt. Kõrvale paku mõnda värsket salatit.

Tee ise:

LISA KOMMENTAAR

Annika Pokk
postitatud 06.12.2019 14:40

Lihavõttepühade aeg sai samasugust oma variatsioonidega tehtud. Aga teen uuesti ja uuesti, sest see on niiiiii nämm! :)