Kartulivorm silgu või heeringaga

Ehe Eesti maitse :)

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kartulit

200-300 g soolasilku või heeringafileed

50 g võid

1 tk muna

3 dl piima

1 sl riivsaia

Valmistamine

Lõika toored või keedetud kartulid õhukesteks viiludeks. Pane võiga määritud vormi kihiti sibula ja puhastatud soolasilgu või heeringaga.
Vala üle muna ja piima seguga. Puista peale riivsai.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-45 minutit (oleneb sellest, kas kasutad keedetud või tooreid kartuleid ja kui paksud on kartuliviilud).
Serveeri köögivilja-toorsalatiga.

Retsept on mugandatud 1968. a. ilmunud "Perenaise käsiraamatust" (2. trükk), pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 24.02.2011 19:55

Väga hea. Kasutasin heeringafileed.