Kanasüdamed konjakikastmes

Sobivad hästi kiireks argiõhtusöögiks. Serveeri nt riisi kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanasüdameid

2 sl võid

1 dl 10% rõõska koort

1 dl 35% rõõska koort

2 sl konjakit või brändit

soola ja musta pipart

kaunistuseks veidi roseepiprateri

Serveerimiseks:

riisi

Valmistamine

Puhasta südamed, loputa ja lõika tükkideks. Pruunista kiiresti kuumas võis. Maitsesta soola-pipraga.

Vala peale rõõsk koor ja hauta. Enne serveerimist lisa konjak, timmi vajadusel maitse soola-pipraga parajaks, kuumuta läbi ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Lahjema versiooni jaoks kasuta kastmes ainult kohvikoort.
  • Rammusama versiooni jaoks (nt LCHF toitumise korral) kasuta ainult vahukoort. Tavaline riis asenda siis nt "lillkapsariisiga".

Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (Märts 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 15.04.2009 09:33

väga lihtne valmistada, hõrk, maitsev. Juurde jasmiiniriis.

nämmu
postitatud 19.05.2009 20:14

Tõesti mõnus ja lihtne roog. See oli mul esimene kord kanasüdameid süüa, aga kindlasti mitte viimane. Ka südamete puhastamine polnud keeruline nagu enne pelgasin.