Sõelu jahu ja küpstetuspulber kaussi.
Sega suhkur ja või kreemjaks. Lisa jahusegu ning "näpista" või-suhkru segu hulka.
Lisa muna ja nii palju piima et tainas ühtlane saaks. Suru palliks, vajuta lamedaks ja keera toidukilese.
Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 180°C. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Rulli tainas jahusel laual umbes 3 mm paksuseks. Lõika küpsisevormidega ümmargused vm kujuga küpsised ning aseta ahjuplaatidele.
Et küpsised keskelt liiga palju ei kerkiks, suru kahvliga mõned augud või jooned sisse (traditsiooniliselt kasutatakse siin kaunist lille- vm mustrit).
Määrimise jaoks klopi muna lahti paari tilga piimaga. Pintselda küpsised pealt selle seguga. (Kui soovid soolasemaid küpsiseid, siis lisa munasegule veidi soola; kui soovid eriti kuldse läikega küpsiseid, siis kasuta munakollast).
Küpseta 10 minutit, siis vaheta ahjuplaatide asukohta (alumine üles, ülemine alla ) ja küpseta veel 5-7 minutit, kuni küpsised on pealt kuldpruunid.
Lase metallrestil täielikult jahtuda (vaid restil jahtudes jäävad küpsised mõnusalt krõbedad).
Säilita õhukindlas karbis.
* Prantsuse või on veidi hapukama maitsega. Kui kasutad tavalist magedat võid, siis võta piima asemel petti või hapukoort ning lisa 0,5 tl tavalist ja 0,5 tl meresoola.
Pildi tegi MARJU.
Väga head!
Minu tainas ei tulnud rullitav, nii et voolisime tainatükikesed pallideks, vajutasime lamedaks ja tegime kahvliga triibud peale. Tuli 24 üsna tavalise suurusega küpsist.
Bretooni võiküpsised 'Galettes bretonnes'
Rabedad kuldsed võiküpsised.