200 g kreemjat kohupiima või skyri
2 dl 35% rõõska koort
2 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
400 g purk konservitud virsikuid
150 g martsipani
2 sl sidrunimahla
Nõruta virsikud ja lõika kuubikuteks. Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks. Riivi või pudista mandlimass peeneks.
Sega skyri või kohupiima hulka sidrunimahl, suhkur, riivitud mandlimass, hakitud virsikud ja vahukoor.
Jaota dessert magustoidupokaalidesse.
Inspiratsiooni Soome ajakirjast Ruokamaailma, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Oi, mis mõnus kohupiimakreem! Sööme ja naudime (mees mul lausa mõmiseb), martsipaniraaste on suurepärane lisand. Panin 2 spl suhkrut, meile sellest piisas. :) Mul on alati tükk martsipani sügavkülmas ootamas, siis on hea seda riivida. Viie minutiga nii lahe suutäis. Rändab lemmikretseptide kausta.
Eile tegin magustoiduks seda. Martsipani panin retseptis ette nähtud koguse. Õhtul sõbraga sõime ja püüdsime tuvastada martsipani, kuid mitte midagi :)
Meile väga maitses.
Maitsev! Kasutasin Kalevi martsipanimassi mandliga ja selle maitse jäi küll tuntav!
Ei suutnud ainult ühte pühade magustoitu välja valida, seega tegime nii seda kohupiimakreemi kui ka nami-nami hõrku kevadist küpsisetorti. Ja peab ütlema, et see kohupiimakreem oli vaieldamatu lemmik - lausa sulas suus! Kasutasime skyri ja Kalevi šokolaadiglasuuriga martsipanibatooni - šokolaad selles andis veel mônusa nüansi juurde :)
Tegime täna Viimsi päevakeskuse eakate kokandusringis "Hõbekulp". Meeldis kõigile :)
Skyr või kohupiim martsipani ja virsikutega
Magustoidupokaalides serveeritavas kohupiimakreemis on nii virsikuid kui ka riivitud martsipani. Sobib hästi kevadpühade lauale.