Koostisosad

6 pardikoiba

2 tl meresoola

2 tl jahvatatud musta pipart

1 tl kuivatatud tüümiani

2 peenestatud loorberilehte

Valmistamine

Sega omavahel maitseained, hõõru saadud segu pardikoibadele ja lase vähemalt paar tundi, parem üleöö maitsestuda.

Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Aseta pardikoivad, nahk allpool, külmale malmpannile ja soojenda pliit keskmise kuumuseni. Lase vaikselt praadida umbes 20 minutit, kuni pannil olevat katab u 1 cm paksune rasvakiht. Seejärel pööra koivad ümber, kata fooliumiga, tõsta ahju ja küpseta umbes 2 tundi.

Eemalda foolium ja küpseta liha veel 45–60 minutit, et koivad ilusti pruunistuksid.

Serveeri koos kartulipudru või röstitud köögiviljadega.

Loe veel:

Ilmar Räni retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (veebruar 2013). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Meresmaa.

LISA KOMMENTAAR